Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!

Erciyes'te bulunan Tekir Göleti'nin hali korkutuyor. Gölette su kalmadı. Ortaya çıkan bu tablo kuraklık tehdidini gözler önüne sererken, kayak sezonunu da olumsuz etkileyebileceği konuşuluyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Dağında Deliçay Deresi üzerine kurulan Tekir Göleti'nin hali akıllarda soru işaretleri bıraktı. Temelden 19.50 metre yüksekliğe sahip olan gölet, 2.750 hm³ su depoluyor ve aynı zamanda 3.720 dekar tarım arazisini de su ile buluşturuyor.
Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı! (Göletin önceki ve sonraki fotoğrafları düşündüren tabloyu gözler önüne seriyor.)

KORKUTAN TABLO
Ancak son günlerde aşırı sıcaklarla birlikte gölde ortaya çıkan durum korkutuyor. Gölette su kalmadı. Bu durumun Erciyes'te kış sezonunu da etkileyebileceği konuşuluyor. Turizmci Fikret Çelikesir, konuyla ilgili olarak başta Kayseri Valisi Gökmen Çiçek olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı göreve davet etti.

Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!ERCİYES'TE KIŞ SEZONUNU ETKİLEYEBİLİR!

Ortaya çıkan tablonun Erciyes Kış Turizm Sezonunun erken açılmasını, hatta sezonun açılmasını etkileyecek büyük bir tehlike olabileceğine dikkat çeken Çelikesir, "Fotograflar Tekir göletine ait ve gölette gram su kalmadı. Eger ki yağışlar bu şekilde geçerde kuraklık devam ederse, kayak sezonunun açılmasında büyük sıkıntı yaşanır" dedi.

Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!ACİL CAN SUYU VERİLMELİ

Gölete acil can suyu verilmesi gerektiğini ifade eden Fikret Çelikesir, bu konudaki önerisini de gündeme getirdi. Çelikesir, çağrısında önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ
Çelikesir, şunları söyledi: Gölete can suyu olacak, göleti azda olsa besleyecek kaynaklar Koç Dağı'nda var. Bunların gölete aktarılması göleti kurtaracaktır. Teknik detayları bu işin uzmanları daha iyi bilir, su nerelerden aktarılabilir, neler yapılabilir...Şimdiden çaresine bakılıp önlem alınması gerekiyor, yoksa her zaman kış sezonunu yapay karlama ile en erken açan olamayacak gibi gözüküyoruz. Yetkililerin dikkatine.
Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!

Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!

Erciyes'te bulunan Tekir Göleti'nin önceki ve sonraki fotoğrafları düşündüren tabloyu gözler önüne seriyor. Gölet eski günlerine kavuşacak mı?

Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!Erciyes'te korkutan tehlike gün yüzüne çıktı!