Erciyes Anadolu Holdingin ilk satış ihalesinde bakın ne oldu?

Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci bugün itibariyle başladı. Holdingin ilk satış ihalesinde bakın ne oldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holdingin ilk satış ihalesinde bakın ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de kurulu bulunan ve 8 farklı hizmet alanında hizmet veren 30 şirketi ile Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşunda yer alan Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci bugün itibariyle başladı. 

Kentte büyük bir merakla takip edilen Erciyes Anadolu Holdingin satışa çıkan ilk firmasının bugün yapılan ihalesine ilişkin henüz bir açıklama gelmemesi şaşırttı. “Erciyes Anadolu Holding satıldı mı, kime satıldı?” soruları cevaplarını ararken bakın ihale de neler yaşandı?

Kasım ayı itibariyle konuşulmaya başlayan satış süreci ile ilgili Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, süreci tüm şeffaflığıyla ve profesyonelce yürütüleceğini ifade etmişti. 

İlk satışa çıkan firma Weaver Tekstil oldu

İlk satışa çıkan firma ise 2019 yılında Bursa’da kurulan Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu. Şirketin ihalesi için 5 Mart Salı günü (bugün) belirlenmişti. Muhammen bedeli 1 milyar 700 milyon TL olarak açıklanan Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için kapalı teklif zarflarının en geç 4 Mart Pazartesi gününe kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) teslim edilmesi istenmişti. 

Weaver Tekstil satıldı mı?

Kapalı zarf ile verilen tekliflerin açılmasına müteakiben açık artırma ihalesi ise bugün saat 14.00’da yapıldı. Henüz TMSF’den resmi bir açıklama yapılmadı fakat alınan bilgilere göre, şirkete alıcı çıkmadı. İhale ileri bir tarihe ertelendi. Tarih için ise henüz bir kesinlik yok. 
 

Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında

Türkiye’nin en büyük gruplarından Erciyes Anadolu Holding’in tekstil sektöründeki yatırımlarından biri olan Weavers Tekstil San. ve Tic. A.Ş sahip olduğu entegre tesisle, döşemelik ve perdelik kumaş ürün grubunda dünyanın en büyük üreticileri arasında yer almaktadır.
Kadife, outdoor, şönil halı, pike ve yatak örtüsü, örme kumaşlar ve sürdürülebilir kumaş ürün kategorileriyle birlikte inovatif yönüyle de öne çıkan Weavers büyük üretim kapasitesiyle ve geniş ürün yelpazesiyle ürünlerini 100’den fazla ülkede milyonlarca tüketiciyle buluşturmaktadır.
Dokuma, örme, apre, boya ve son kontrolü entegre bir şekilde kendi tesisinde yapan Weavers bu alanda ender firmalar arasındadır.