Yeni Başkan yeraltına neden indi?

Develi Belediye Başkan Adem Şengül yeraltına inerek incelemelerde bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yeni Başkan yeraltına neden indi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Gazi beldesinde 2006 yılında yapılan kazı çalışmalarında su sarnıcının, büyük bir yeraltı şehri olduğu ortaya çıkmıştı. Kayseri kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuru, böylelikle “Delikli Kaya”  bölgesini “Taşınmaz kültür varlığı” olarak tescil etmişti. Yine kurul, kayalık bölgedeki bir mağara girişini de “Tarihi sarnıcı girişi” olarak kabul edip tescillemişti. 

Yeni Başkan yeraltına neden indi?

Temizleme çalışmalarını denetleyen Kayseri Arkeoloji Müzesi Müdürü yaptığı açıklamada, kazı çalışmaları süren yapının su sarnıcı değil, yeraltı şehrinin giriş bölümü olduğunu belirterek şu bilgileri vermişti. 

"Yaptığımız inceleme ve elde ettiğimiz bulgulara göre, burası su sarnıcı değil Roma dönemine ait büyük bir yeraltı şehrinin giriş kısmı. Yer altı şehrinin giriş kısmını temizleyince orijinal basamaklar ortaya çıktı. Şu ana kadar girişten 35 metre aşağıya ulaşıldı. Üçgen şeklindeki giriş bölümünün bitiminde, yuvarlak taşla kapatılan giriş kapısından sonra geniş bir alana çıkılacağını umuyoruz diye açıklama yapmıştı.

Yeni Başkan yeraltına neden indi?

O incelemelerin üzerinden tam 18 yıl geçti.  Yeni Belediye Başkanı Adem Şengül, o yeraltı şehrine indi. Burada incelemelerde bulunan Başkan Şengül, burada köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşerek sulama konusundaki karşılaşılan sorunları dinledi.
Şengül, yeraltı şehrinin temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından ışıklandırılıp turizme açılmasının ilçe ve bölge için büyük bir katkı sağlayacağını ifade ederek çalışmaları yakından takip edeceğinin de altını çizdi. 

Şengül’e, meclis üyeleri ve Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen de eşlik etti.