Erciyes Anadolu Holdingin açıklanan son firması bugün ihaleye çıkıyor

Merakla takip edilen Erciyes Anadolu Holdingin satışını açıkladığı dört şirketten sonuncusu bugün satışa çıkıyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holdingin açıklanan son firması bugün ihaleye çıkıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ve Kayseri’nin en büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 5 grup şirketi ve 8 farklı faaliyet alanında hizmet veren 30 şirketi ile entegre üretim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci heyecanla takip ediliyor.

Geçtiğimiz kasım ayında satışı konuşulmaya başlamış, CEO Alpaslan Baki Ertekin tarafından açıklamalar yapılmıştı. CEO Ertekin, ürecin tüm şeffaflığıyla ve profesyonelce ilerleyeceğini ifade etmiş ve satışa çıkarılan şirketleri sıralamıştı. İlk açıklanan şirket Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olmuş ve 5 Mart’ta ihaleye çıktı. İkinci şirket Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketin satış ihalesi ise 8 Mart’ta yapıldı. Üçüncü firma olan Elda Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketin (Gümüşsuyu)  ihalesi için dün (12 Mart Salı) yapıldı. İhalelere ilişkin ise her hangi bir resmi açıklama yapılmadı. Satış sürecine ilişkin pek çok kulis bilgisi konuşulurken Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) resmi bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oluyor. 

Diğer yandan satış sürecinde bugün (13 Mart Çarşamba) açıklanan dört firmadan sonuncusu ihaleye çıkıyor. Muhammen bedeli 1 milyar 750 milyon TL olan Vellteks Kumaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin bugün saat 14.00’da ihalesi yapılacak. 

Açıklanan son şirketin ihalesinin ardından resmi bir açıklamanın yapılıp yapılmayacağı ise merakla bekleniyor. 
 

Erciyes Anadolu Holdingin açıklanan son firması bugün ihaleye çıkıyor