Erciyes Anadolu Holding'in patronu Kayseri'ye geldi

Satış süreci yakından takip edilen Erciyes Anadolu Holding'in patronu Kayseri'ye geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holding'in patronu Kayseri'ye geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1957’de Kayseri’de temelleri atılan Erciyes Anadolu Holdin, köklü geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen ticari kuruluşlarının başında geliyor. Holding bünyesinde mobilyadan tekstile, kimyadan pazarlamaya kadar birçok alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Erciyes Anadolu Holding, bünyesinde Türkiye’nin önde gelen markalarını barındırıyor. 

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), kayyımlığında yönetilmeye devam eden Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci de yakından takip ediliyor. 

Geçtiğimiz aylarda CEO Alpaslan Baki ERtekin tarafından 4 şirketin ihale tarihi açıklanmıştı. İhaleler mart ayı içerisinde gerçekleştirildi. Bu çerçevede ihale süreci, 5 Mart'ta Weavers ile başladı ve sırasıyla 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil için gerçekleştirildi. Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alınırken, diğer firmalar için tekliflerde uygun şartlar sağlanamadı. Doqu Home'un satışı için önümüzdeki dönemde TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onay süreçleri işleyecek. Weavers, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks için ise ilerleyen günlerde yeniden ihale yapılması planlanıyor.

Diğer yandan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, TMSF Kurul Üyesi Yusuf Öksüzömer, Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin Vali Çiçek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette holdingin satışına ilişkin görüş alışverişinde bulunulurken, satışa süreci hakkında Çiçek’e bilgiler de verildi. 

Erciyes Anadolu Holding'in patronu Kayseri'ye geldi