Doç. Dr. Öner'den doğum öncesi hazırlık kursu

Doç. Dr. Öner'den doğum öncesi hazırlık kursu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de, kadınlara yönelik,  Doğum Öncesi Hazırlık Kursu ve Gebelikte Beslenme konulu eğitim semineri düzenlendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr.  Gökalp Öner, katılımcılara önemli ipuçları verdi.

Magnet Hastanesi’nde doğum öncesi hazırlık kursu ve genelikte beslenme konulu seminer düzenlendi.

 

Hastane toplantı salonundaki seminere, hamilelik heyecanı yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde katılımcılara hamilelik süreci ile ilgili önemli bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr.  Gökalp Öner, sigara konusunda uyarılarda bulundu.

Sağlıklı hamilelik süreci hakkında ipuçları da veren Öner, planlı gebelik vurgusu yaptı.

 

Öner, “Doğuma hazırlık kursu düzenliyor ve gebelerimizi bilgilendiriyoruz. Bizim için amaç, doğum ve gebelik planlı olmalı. Daha önceden aklındaki soruları giderirse gebelerimiz, daha rahat motive olurlar ve o süreçte keyifli geçer. Biz bunun için ne egzersiz, diyetler yapılmalı? Gebelik takibinde neler gerekiyor? Hangi testler yapılmalı. Bebeklerin daha sağlıklı olması için neler yapılmalı?  sorusunun cevaplarını vereceğiz bu kursta. Kursa ilginin yoğun olması da bizi ayrıca mutlu etti.” diye konuştu.

 

 

PLANLI GEBELİK UYARISI

“Gebeliğin mutlaka planlı olması gerekiyor” diyen Öner,  “Hem fiziksel hem ruhsal açıdan planlı olmak lazım. Gebe kalınca annenin babanın birbirine bakıp biz şimdi napacağız dememesi lazım. Kadına Türkiye’de çok fazla yük yükleniyor. Gebelik tek başına bayandan oluşan bir şey değil. Erkeğe de ihtiyacımız var. Bayanlara nasıl folik asit takviyesi yapılıyorsa erkeklerin de alması lazım. Nasıl bayanlara başlıyorsak erkeklerinde üç ay öncesinden sperm ve yumurtanın kalitesi için folik asit takviyesi alması gerekiyor.  Amerika’da günde 5’ten fazla sigara içen annelerin bebeklerinde zeka geriliği görülüyor. Bizim hastalarımız da sigara içen gebeler var ama biz onlar hemen bırakamasa bile azaltmasını gebelik planlaması yaparken azaltarak bırakıp gebe kalması gerekiyor. Sadece anne değil babanın da sigarayı azaltması bırakması gerekiyor.  Babanın evde sigara kullanmaması gerekiyor. Yüksek kilolu hastalar da tansiyon şeker gibi sorunlar ortaya çıkıyor bunun da planlı gebelikte alınacak önlemlerle önüne geçmeye çalışıyoruz.” dedi.

Seminere katılan Aylin Akgün ise, “Doğuma yönelik bazı endişelerimiz var. Bu kurs o açıdan süreçle ilgili bizi rahatlatan bir eğitim çalışması oldu” diye konuştu. Magnet Hastane Müdürü Abidin Özkaya da  gebelik eğitimi ve beslenme eğitimi ile toplumu  bilinçlendirmeye  çalıştıklarını söyledi.

Haber/Foto: Güler Ruhsar AKTAŞ