Darbe girişiminden 1 yıl sonra yakalanan sanığa FETÖ'den 8 yıl hapis

Darbe girişiminden 1 yıl sonra yakalanan sanığa FETÖ'den 8 yıl hapis
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün sonra yurtdışına firar eden ve geçtiğimiz yıl yakalanan tutuklu sanık Mustafa Yılmaz 8 yıl 9 ay hapse mahkum edildi. Sanığın evinde ele geçirilen, 28 bin 150 dolar, 7 adet 1 ABD doları, çok sayıda doküman, terör örgütüne sağlanan finanslara ilişkin çeklerin müsaderesine karar verildi.
27 Temmuz 2017’de Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, 1989 yılında öğrenim gördüğü üniversitede dönem birincisiyken FETÖ’ye kazandırılan Mustafa Yılmaz’ın üniversite bitiminde Serhat Dershanesi ve Pınar Özel Eğitim Şirketinde görevlendirildiği belirlendi. Şüphelinin FETÖ üyeleri ile birlikte Kayseri Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği’ni kurduğu tespit edildi. Terör örgütüne ait Kaynak Holding A.Ş. bünyesindeki şirketler tarafından yayınlanan ilk, orta ve lise yardımcı kaynak kitap ve testlerinin bayiliğini yapan Mustafa Yılmaz’ın terör örgütüne ait şirketleri ve Kayseri’deki bazı esnafları dolandırdığı ve hain darbe girişiminden iki gün sonra yurt dışına kaçtığı öğrenildi. 1 yıl sonra polis ekiplerince yakalanan şüpheli tutuklandı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık Mustafa Yılmaz ile avukatı hazır bulundu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Mustafa Yılmaz’a ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Sanıklara FETÖ’den ceza yağdı
Aynı mahkemede farklı dosyalarda tek tek yargılanan tutuksuz sanıklar kadın S.Y.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis, eşi M.Y.’ye tkin pişmanlık kapsamında 5 yıl 10 ay hapis, kod adı Taha olan ve örgütün polis memurlarından sorumlu olduğu iddia edilen tutuksuz sanık B.B.’ye 6 yıl 3 ay hapis ve yine tutuksuz sanık A.D.’ye aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezaları verildi.