CEO, Erciyes Anadolu Holding satışı için OSB başkanına bakın ne demiş...

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın 20 Kasım tarihinde Olay Türk TV'de yayınlanan 'Sansürsüz' adlı programda Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Yalçın, Erciyes Anadolu Holding'in satışı konusu ile ilgili holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'in kendisine açıklama yaptığını dile getirdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CEO, Erciyes Anadolu Holding satışı için OSB başkanına bakın ne demiş...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın 20 Kasım tarihinde Olay Türk TV’de yayınlanan 'Sansürsüz' adlı programda Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Yalçın, Erciyes Anadolu Holding'in satışı konusu ile ilgili holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'in kendisine açıklama yaptığını dile getirdi. 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Erciyes Anadolu Holding satılıyor mu? Soruları üzerine Erciyes Anadolu Holding’in satışı ile ilgili Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin X hesabı üzerinden bir açıklama yapmış. CEO Ertekin açıklamasında, “Bugün 15 Kasım 2023 Çarşamba Erciyes Anadolu Holding iyi günler diler. Bugün itibarı ile 2023 Ciro toplamımız 52 Milyar TL’ye ulaştı. Bugün itibarı ile 2023 İhracat toplamımız 500 Milyon dolara ulaştı. Bugün itibarı ile 2023 E-ticaret ciro toplamımız 900 Milyon TL’ye ulaştı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu-TMSF yönetiminde her sene ciro-ihracat ve karlılık rekorları kıran aynı zamanda da başta Kayserispor olmak üzere şehrimizi ilgilendiren tüm sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik aktivitelere destek veren holdingimiz kurumsallaşmış her holding gibi profesyonelce ve şeffaf bir şekilde yönetilmektedir. Yönetildiği kadar da şeffaf bir şekilde satış süreçleri yönetilecek ve süreç başladığında her adımda kamuoyu bilgilendirilecektir. Yapılacak ihaleler TMSF’nin, holdingimizin internet sitelerinde duyurulacak, haber yaptırılacak ve ayrıca gerekirse TV reklamları ile ilgilenme potansiyeli olan her alıcı adayının duyması sağlanacaktır. TMSF kurulduğu günden beri bu tür ihaleleri başarı ile, en ufak dedikoduya yer vermeyecek şeffaflıkta yapmıştır. Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı standartlarda yapılacaktır.” şeklinde ifadelere yer vermişti.

Olay Türk TV’de yayınlanan ‘Sansürsüz’ adlı programda Gazeteci Osman Çiftci OSB Başkanı Mehmet Yalçın’a satış konusuna ilişkin CEO Ertekin’in kendisine bir açıklama yapıp yapmadığını sordu. Başkan Yalçın, Alpaslan Baki Ertekin’in Erciyes Anadolu Holding’in satışı ile ilgili bazı açıklamalar yaptığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti, “Erciyes Anadolu Holding ile ilgili toplam değer olarak 8 milyar dolar gibi rakamlardan söz ediliyor. Eğer Erciyes Anadolu Holding’in satışı firma firma bölünerek gerçekleştirilirse buradaki sanayicimizin satın alma konusunda gücü yeter ama komple Erciyes Anadolu Holding’in hepsini satıyoruz derlerse zannetmiyorum burada kolay kolay kimsenin gücü yetmez. Bundan 1 ay önce Alpaslan Baki beyin yanına vardık. Çay içerken kendileri dedi ki; ‘Başkanım dünyadaki 4 tane en büyük değerleme şirketini bulduk; fiyatsal olarak, rakamsal olarak holdingimizin değerlemesini verdik. Yakın zamanda da çıkar bu 11.30’a veya 12.30’a biz bu holdingi satılığa çıkarmış olacağız.’ dedi. Bunu kendileri bize söyledi. Biz de kendisine dedik ki, ‘kıymetli CEO’m biz bunu sanayicilerimizle, kıymetli ziyaretçilerimizle paylaşabilir miyiz? dedim. O da paylaşın başkanım sorun yok dediler. 1 ay önce biz bunu birlikte görüştük.”

Konuya ilişkin Kayseri Olay'ın "CEO Ertekin'den satış açıklaması geldi" başlıklı haberini okumak için TIKLAYIN