Bu kez indirim geliyor! 7 günde 2 kez zam gelmişti

Kayseri'deki araç sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin fiyatlarına son 7 günde 2 kez zam yapılmıştı. Şimdi ise motorinin litre fiyatında indirim yapılacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bu kez indirim geliyor! 7 günde 2 kez zam gelmişti

Kayseri'deki araç sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin fiyatlarına son 7 günde 2 kez zam yapılmıştı. Şimdi ise motorinin litre fiyatında indirim yapılacak

Geçtiğimiz hafta, 15 Mart Cuma gecesinden itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 10 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 1 lira 53 kuruş zam yapılmıştı. Ardından, 21 Mart Perşembe günü, benzinin litre fiyatına 1.34 TL, motorinin litre fiyatına ise 1.11 TL daha zam geldiği açıklanmıştı. Bu son zamlarla birlikte, son 7 günde benzinin litre fiyatına 2.87 TL, motorinin litre fiyatına ise 2.21 TL zam yapılmış oldu.

Bu kez indirim geliyor! 7 günde 2 kez zam gelmişti

Benzinde indirim yok

Son 7 günde 2.21 TL pahalanan motorinde indirim haberi geldi. Akaryakıt indirimi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat haber merkezimize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "23.03.2024 Cumartesi gününden geçerli olmak üzere motorin grubunun litre fiyatına 1 TL indirim beklenmektedir" dedi. Polat, benzin grubunda ise şuana kadar bir indirim olmadığını da sözlerine ekledi.

Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre; bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Bu kez indirim geliyor! 7 günde 2 kez zam gelmişti

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol fiyatı 85.31 Dolar’dan işlem görüyor.