Bayramda etini alan buraya koştu

Kurban Bayramı'nda ailesi ile bir araya gelen ve günlerini değerlendirmek isteyenler adeta buraya koştu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bayramda etini alan buraya koştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bayram tatilini fırsat bilen, kurban işini de halleden vatandaşlar etlerini alıp adeta buraya koştu. Yaklaşık bir ay önce hizmete giren Kayseri’nin yeni göz bebeklerinden Zincidere Mesire Alanı hizmeti ile de göz doldurdu. 

Talas Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Zincidere Mesire alanı ve göleti, Zincidere Mahallesi'nde 55 bin metrekarelik alanda atıl durumdaki sulama göledini 300 milyon TL'ye yenileyerek vatandaşların doğanın içerisinde rahat bir nefes alabileceği 100. Yıl Mesire Alanı'na çevirdi. Şehrin gürültüsünden uzak, doğal havası ile adeta Karadeniz'i andıran alan, vatandaşların ilgisiyle karşılaşıyor. Kayserili birçok vatandaş Kurban Bayramı’nı burada değerlendiriyor. 

Mesire alanında neler var?
İçerisindeki ördekler ve adanın da yer aldığı 19 bin metrekare yüzey alanına sahip göletle birlikte 56 bin metrekarelik Zincidere 100. Yıl Mesire Alanında restorandan mescid, lavabo, amfi tiyatro, kafeterya, bebek bakım odasına; seyir iskelesinden, teras, yemek pişirme alanı, oturma alanı ve kamelyalardan piknik alanlarına kadar birçok hizmet sunuluyor. 

Ayrıca gölet etrafında yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra binicilik için at yolu da oluşturulan alanda gölet üzerinde su oyunlarıyla muhteşem bir görsel şölen de sunuluyor. 

Kurban Bayramı’nın birinci günü Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’da bölgeye gitti. Burada kuğu ve ördekleri yemleyen Başkan Yalçın vatandaşlarla da sohbet ederek bayramlarını kutladı. Başkan Yalçın bu anları sosyal medyadan paylaşarak, “Bayramın 1. Gününde Zincidere 100. Yıl Mesire Alanımız pişirme bölümündeki hemşehrilerimizle bayramlaştık, sohbet ettik. Ardından gölün içinde bulunan kuğu ve ördekleri yemledik.” dedi.