Bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu!

Kayseri'de yaşayan binlerce emeklinin beklediği haberi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan verdi. İşte emeklilerin bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bayram ikramiyelerinin hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 3 bin TL’ye çıktığını açıklamıştı. Haberi Giresun mitinginde paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin bayram ikramiyesini önümüxde bayramda yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz.” ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözler emeklilere çevrildi. Kimi emekli ikramiyeyi yeterli bulurken kimisi yetersiz olduğunu söyledi. “Emekli ikramiyelerinin ne zaman yatacağı” soru işareti olurken açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vefat Işıkhan’dan geldi.

Binlerce Kayserili emeklinin de beklediği ikramiye, 2 ile 5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacak. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Işıkhan, “Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Buna göre 4 (a) (SSK) kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü şöyle;
17 ve 18 olanlara: 2 Nisan 
19, 20, 21, 22 olanlara: 3 Nisan 
23,24,25,26 olanlara: 4 Nisan
4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir ve aylık alanların tamamı 5 Nisan
4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında her ayın 1 ile 5’i arasında aylık alanların ödeme günü; 
1 ve 2 olanlara: 2 Nisan
3,4 ve 5 olanlara aylıkları ile birlikte aynı günde olmak üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyesi ödenecek.

 

 

Diğer yandan 21 Mart’ta kayseri’de miting düzenleyen Erdoğan, emeklilere müjde vererek, “Kamu bankalarımız emeklilerin komisyon ödemesini 8 bin TL ile 12 bin TL olarak belirledi" ifadelerini kullandı.