Başkan Yalçın adaylık konusuna açıklık getirdi: 'Burası, başka yer veya hiç...'

Olay Türk TV'de Yüz Yüze programının konuğu olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, adaylık konusuna açıklık getirdi... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Yalçın adaylık konusuna açıklık getirdi: 'Burası, başka yer veya hiç...'

Olay Türk TV’de Gazeteci Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu Yüz Yüze progamının bu haftaki konuğu Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın oldu.

4,5 yılda Talas İlçesine yapılan yatırımları tek tek anlatan Başkan Yalçın adaylık konusunda da açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Barış Harekatı’nda önemli rol oynayan ve Talas’ta bulunan Zincidere Komando Tugayı’ndaki anıların bulunduğu kitabı tanıtan Yalçın, KKTC’nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kayseri’ye geleceğini kaydetti. Yalçın, “Kıbrıs’a ilk ayak basan komandolar Kayseri Komando Tugayı. Bu tugayda Talas’ta. Kıbrıs’ta savaşmış, gazi olmuş gazilerimizi bu kitapta topladık. Bizim için güzel bir anı. Fotoğraflar var, anılar var. KKTC’nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Kayserili. Ona bu kitaptan gönderdim ve onu davet ettim. Ocak ayında gelme ihtimali çok kuvvetli.  O da “Bende uzun zamandır Kayseri’ye gelmek istiyordum, gelmek isterim” demiş. Bizim davetlimiz olarak gelecek” dedi.

'Genel merkezimiz neyi uygun görürse'

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, "adaylık" konusunda yaptığı açıklamada, “Burası, başka yer veya hiç. Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz” dedi.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerdeki adaylık konusuna değinen Yalçın, “Belediye başkanı olanlara genel merkezimiz doğal aday adayısınız dedi, dilekçe olmadı. MHP’den 2 tane aday adayı oldu. Aday değilim demedim. Aday olup olmayacağımı genel merkez söyleyecek. Biz hepsine hazırız. Burası, başka yer veya hiç. Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz. Hayırlısı neyse o olsun” şeklinde konuştu.