Ataş iddialı konuştu: İki partili seçim olacak

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Yücel'in proje tanıtım toplantısında iddialı konuşarak, seçimlerin mevcut belediye başkanları ile İyi Parti adayları arasında geçecek bir seçim olacağını öne sürdü. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ataş iddialı konuştu: İki partili seçim olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Yücel, düzenlediği toplantı ile projelerini açıkladı. Tanıtım toplantısında konuşan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 31 Mart seçimleri için iddialı konuşarak, seçimlerin mevcut belediye başkanları ile İyi parti adayları arasında geçeceğini öne sürdü.

Ataş iddialı konuştu: İki partili seçim olacak

İyi Parti adaylarının halktan büyük bir teveccüh gördüğünü ifade eden Ataş, Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediye başkan adaylarının da projelerini açıklayacağını belirterek, “Projeler ayakları yere basan, gerçekten uçuk kaçık olmayan, Sivas Caddesi’nden Kızılırmak’ı geçirmeyen projelerle karşınızda olacağız. İnsan odaklı, Kayseri’de sadece bir kesimi kucaklayıp, diğerlerini öteleyen projelerle değil, insanlarımızın tamamını, hayvanını, doğasını çevresini kucaklayan projelerle karşınızda olacaklar. Biz istiyoruz ki projeler yarışsın. Biz istiyoruz ki, 20 yıldır hep aynı yalanlarla, seçim zamanı hatırlanıp sonra unutulacak projelerle değil insan odaklı projeler olsun. Ortalığı afiş çöplüğüne çevirmeyelim diyoruz ama maalesef karşı taraf anlamıyor. Ama biz yine bildiğimiz yolda devam edeceğiz.”

Ataş iddialı konuştu: İki partili seçim olacak
Ayakları yere basan projeler hazırladıklarını belirten İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Yücel, ilk olarak “Kimse bizi durduramaz” başlığı ile trafik konusundaki projelerini açıkladı. Başta Kartal Kavşağı olmak üzere 16 kavşak projesi hazırladıklarını belirten Yücel, benzer proje açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı eleştirerek, “8 yıldır neredeydiniz?” diye sordu. İkinci olarak “Dünyanın Merkezi Kayseri” başlığı ile turizm konusundaki düşüncelerini paylaşan Yücel, Turizm Daire Başkanlığı kurarak, Kayseri’nin dünyaya tanıtımını sağlayacaklarını ifade etti.

Ataş iddialı konuştu: İki partili seçim olacak

Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Yücel, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki çalışmalarının bir zamanların popüler dizisi Asmalı Konak kadar etkili olmadığını dile getirdi. Yücel’in bir diğer projesi ise vatandaşları AVM’lerin kapalı ortamlarından çıkarmayı hedefleyen Açık Hava Satış Alanları projesi… Bir diğer projesini “Nefes Alsın Yeter” başlığı altında açıklayan Yücel, kentin sosyal hayatını canlandıracak festivaller düzenleyeceklerini dile getirdi. Emeklilere kira desteği vereceklerini belirten Yücel, emeklilerin Kent Marketlerde yüzde 30 indirimli alışveriş yapacağını; kadınlara destek kartla 2 bin 500 lira destek vereceklerini; çocuklu ev hanımlarının toplu ulaşımdan indirimli olarak yararlanacağını dile getirdi. 25 yaşına kadar gençlerin ulaşımdan yüzde 75 indirimli yararlanacağını, üniversite öğrencilerine burs vereceklerini ve üniversite öğrencilerinin kent marketlerden yüzde 30 indirimli alışveriş yapacaklarını söyledi. Mahallelere kreşlerin yanı sıra 7/24 hizmet verecek yaşam merkezleri açacaklarını belirten Yücel, kentsel dönüşümü ise ‘Düşün Taşın’ başlığı ile anlattı. Mevcut belediyenin kentsel dönüşümün 1/18’ini ancak 10 yılda yatığını belirten Yücel, yeni merkezler kuracaklarını ve 30 bin konut üreteceklerini söyledi. Değişik noktalarda Devlet Hastaneleri kuracaklarını belirten Yücel, Gezi Sağlık Tarama Tırı ile sağlık hizmetlerini vatandaşların ayağına götüreceklerini, hastanelerdeki yoğunluğu azaltacaklarını ifade etti. Yücel’in bir diğer projesi ise asgari ücretli ve emeklilerin çocuklarını evlendirirken, belediyelerin sosyal tesislerinden ücretsiz yararlanmasını olduğunu belirtti. Şehrin kaynaklarını birkaç reklamcıya yedirmeyeceklerini belirten Yücel, bütün ihaleleri şeffaf yapacaklarını ve canlı yayınlayacakları sözünü verdi.