'Artık Kantarın Topuzu Kaçtı'

'Artık Kantarın Topuzu Kaçtı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ  Parti Kayseri Milletvekili adayı Dursun Ataş, 38 Kent TV’de Sansürsüz programında konuştu.  38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sorularını yanıtlayan ve  gündeme ilişkin açıklamalar yapana Ataş, seçim çalışmalarında adaletsizliklerle karşılaştıklarını ifade etti. Ataş, iktidar partisinin elektrik direkleri sahip her yer de ilanlarının asılı olduğunu ancak kendi ilanlarının “seçim yasağı” gerekçe gösterilerek, indirildiğini belirtti ve bu duruma tepki gösterdi.

 Ataş, “Ne yazık ki kurumlar kalmadı. Herkes haksızlıkları görmezden geliyor. Artık kantarın topuzu kaçtı. Adalet yok, eşitlik yok. Vatandaşımız her şeyi görüyor. İnsanların ilgisi bizi heyecanlandırıyor. Üç gün sonra bu adalet onlara da lazım olacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili adayı Dursun Ataş, “16 yıldır tek başına iktidarlar. Bu millet  kimseye nasip olmayan her türlü desteği verdi, ama yapamadılar. Ekonomi, işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik, terör, dış politika çıkmazı, yani her şey ortada. Yapamadılar, beceremediler. Şimdi alternatif var. İyiler var” diye konuştu.

 Ataş, “Vatandaşlarımız Kayseri’nin herhangi bir tarafından girildiğinde bütün ana yollara bakabilirler, merkezde ve belediyenin bütün reklam mecralarında binaların yüzeylerindeki propagandaya baktıklarında, görecekler ki iktidar partisi devasa bir para harcanmış, devasa pankartlar asılmış, daha da ilerisi bütün elektrik direklerine afişler asılmış. Ama geçen gün seçim yasakları başladığında, bizimde aynı mecralarda 72 tane raket dediğimiz yerde, 2 tane megalightta, 4 tane led ekranda reklamımız vardı. Maalesef polis ve Büyükşehir Belediyesi kanalıyla, aynı akşam tamamı indirildi.  Aynı mecrada olan hiçbir partinin hiçbir şeyine dokunulmadı”  diye konuştu.

“NE YAZIK Kİ KURUMLAR KALMADI, KİMSE GÖREVİNİ YAPMIYOR”

Bu konuda adil davranmadığını ifade eden Ataş,  şunları söyledi: “Elimizde bütün bu belgeler var.  İl ve ilçe başkanlıklarımıza gönderilen reklam mecralarına baktığımızda, diyelim ki 10 tane yer bildirilmiş, şuralara asabilirsiniz, buralara kura çekebiliriz demişler. Kayseri’de kaç tane reklam mecrası olduğuna bir bakın. Bunları da nerelerden göstermişler. Anbar’ın bilmem neresi, hiç görülmeyecek, taş ocağına yakın bir yerden. Örnek veriyorum organizenin içinden bizim partimize yer göstermiş. Bu demek ki diğer partilere de aynısı gösterildi. Bizim reklam mecralarımız dolu, sadece buralar boş diyorlar ve oraları bildiriyorlar, Seçim Kuruluna. Seçim Kurulu’na bildirdikleri yerleri zaten ne bizim parti alıyor, ne diğeri alıyor. Ve bunlar son 10 gün için geçerli biliyorsunuz, ama öbür mecraların tamamını bunlar dolduruyor. Onun dışında sen bir yere astıysan, senin ki indirtiliyor. Seçim Kurulu’nun bize gönderdiği listede onların astığı yerler yok” Seçim çalışmalarında elektrik  direklerinin yasak olmasına rağmen kullanıldığını dile getiren Ataş, “Uzun süredir kurallar ihlal ediliyor ama bu kadar ihlal edildiği hiçbir dönemde görülmemiştir. İhlal edildiğini burada İl Seçim Kurulu da biliyor, hepsi biliyor ama hepsi arkasını dönüyor, göremezlikten geliyor. Devlet bu değil. Ne yazık ki kurumlar kalmadı, kimse görevini yapmıyor” dedi.

“ÜÇ GÜN SONRA BU ADALET ONLARA DA LAZIM OLACAK”

“Anayasa’da hepimiz eşit görünüyoruz, kanunlarda hepimiz eşit görünüyoruz” diyen Ataş, “Şu an seçim kurulu ile ilgili yapılan toplantılarda söylenen ve alınan kararların hiçbirisi uygulanmıyor.  Sayın Bakan’ın arkasına düşüp de birlikte seçim propagandası yapan, Kaymakamlar, Valiler, İlçe Seçim Kurulları, diğer memurlar ve bürokratlar nasıl buna karar verebilecek? Zaten bizimde söylediğimiz, ülkedeki adaletsizlik ve tek kişinin iktidar olduğu, dikta sistemine doğru gittiğini söyleyen, referandumda da yine söyleyen yine bu cepheydi, Millet Cephesi’ndeki bulunan insanlardı. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar adaletsiz bir seçim olduğu, ne kadar arada uçurum olduğunu buradan bile çok rahat görüyorlar. Devlet imkanlarını babalarının çiftliği gibi nasıl kullandığını görüyorlar. Bunları göre göre insanlar hala oy vermeye devam edeceklerse, üç gün sonra bu adalet onlara da lazım olacak. Ve bu hukuksuzluğu gördükçe, kendilerine dokundukça insanlar bağırmaya başlıyor, o zamanda zaten bireysel seslerini de çıkaramıyorlar, çıkmıyor da. Kayseri’de olduğu gibi, ülkenin tamamında böyle bir adaletsizlikle, hukuksuzlukla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

“ARTIK KANTARIN TOPUZU KAÇTI, ADALET, EŞİTLİK KALMADI”

Talas’ta elektrik şirketi araçlarıyla afiş asılıp, seçim çalışması yapıldığını fotoğrafladıklarını ancak işçilere zarar gelmesin diye bu konuda açıklama yapmadıklarını kaydeden Ataş, “Şikayet etsek ne olacak? Ortada kurum yok. Allah’a havale ediyoruz. Kayseri halkı ve Türk Milletini sağduyuya çağırıp bunlara bakarak oy vermeye davet ediyorum. Artık kantarın topuzu kaçtı, adalet, eşitlik kalmadı. Taraf olmayanın bertaraf olduğu bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

“İNSANLARIN YOĞUN İLGİSİ BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”

Cumhuriyet Meydanı’nda parti standını gezdiğini ve yoğun ilgi gördüklerini de ifade eden Ataş, “Kulağıma eğilip, evimizde kaç oy varsa senin diyen vatandaşlar bizleri sevindirdi. Her görüşten insan bize destek veriyor” diye konuştu.

Ataş, “Cumhuriyet Meydanı’nda parti stantlarını yan yana görünce hoşuma gitti. Bende partimizin standını ziyaret etti. 15 dakika durdum, ama 100 kişiyle fotoğraf çektirdim. Yaklaştıkça insanların heyecanı daha artmış durumda. Kulağıma her eğilen bizi gıyaben tanıyan, hiç yüzünü görmediğim insanlar, son yaklaştıkça kurtarın bizi veya destekliyoruz sizi, evimde 16 oy var, 5, oy, 7 oy, 20 oy var gibi söylemlerle, beni daha da umutlandırıp daha da heyecanlandırdılar” şeklinde konuştu.

“REFERANDUM SONRASI HANİ HER ŞEY GÜZEL OLACAKTI? ÜLKE HEP KRİZLERLE KARŞI KARŞIYA”

“Seçim ziyaretlerinde insanların korkudan ve baskıdan bıktıklarını görüyoruz” diyen Ataş,

“24’ünde de bunu görecekler ki milletin önünde hiç biri duramayacak. Hiçbir korku kalamayacak. İnsanlar üzerindeki korkuyu atmaya başladığında zaten onlar kaçacak yer bulamayacak” dedi.

“16 YILDIR İKTİDARLAR, BU KİMSEYE NASİP OLMADI AMA SORUNLARI ÇÖZEMEDİLER”

İktidarın verdiği sözleri yerine getiremediğini savunan Ataş,  şunları söyledi: “Referandumla mesela Türkiye’nin bütün sorunları hallolacaktı. Her seçimde başka vaatlerle gidildi ama şu ana gelindiğinde vaatlerin hiç birinin yapılmadığını görüyoruz. 16 yıl iktidar tek başına, Türkiye’de hiçbir partiye bu kadar güçlü bir hükümet nasip olmadı. Ama Türkiye’de son gelinen noktaya baktığımızda, hani hep 2001’deki ekonomik kriz baz alınıyor ya, bugün için sorduğunuzda vatandaşa Türkiye’de ne vardı dediğinizde tek bir şeyi hatırlıyorlar ekonomik kriz, başka krizimiz yoktu çünkü. Ama ekonomik krizde bir noktaya kadar gelmişti, insanların cebini de hiç bu kadar yakmamıştı.  Bugüne geldiğimizde Türkiye’nin her şeyi kriz. Dışarıda bir tane dostumuz kalmamış. Ekonomi cebimizi yakıyor, yeni terör örgütleri ortaya çıktı.

Bunların hepsini üst üste koyduğumuzda Türkiye’nin geldiği noktaya bir bakın. Türkiye’de satılmadık yer kalmadı. Türkiye’nin dış borcuna bakıyoruz Ekonomi Bakanı açıkladı ‘452 milyar dolar’ daha küsuratları da var. Ülkenin her şeyinin iyiye gittiğini söyleyen bir hükümet ve Sayın Cumhurbaşkanı. Bu ülkede erken seçim istemek vatan hainliğidir, ülkenin önünü kesmek demişti, ama tablo ortada.”

“ZATEN KÖTÜNÜN ALTERNATİFİ OLMAZ. ARTIK İYİLER, YANİ İYİ PARTİ VAR”

Açıklamasında, “Türkiye’de her şey iyiye gidiyorsa, bir hafta içerisinde seçim kararı alıp, bir günde uygulamaya konuldu, niye böyle bir seçime gidiyoruz?” diye soran Ataş, “Eğer ki Türkiye’de bir çok şey kötüye gidiyorsa, 16 yılın sonunda biz sizi tekrar niye seçelim? Daha önceki seçim propagandaları yaptığımızda şunu söylüyorlardı insanlar, alternatifi yok. Biz de diyorduk ki kötünün alternatifi olmaz, başkasını deneyin. Şimdi bir alternatif var İYİ Parti olarak. İYİ Parti’yi en azından denemelerinde fayda var. Birincisi bu, ikincisi. İYİ Parti kadroları gerçekten bu ülkeyi idare edebilecek kadrolar, vatanı, milletini seven, vatanı, milleti için bir şeyler yapan, hiçbir şeyden korkmadan kendilerini ortaya atmış bir siyasi parti temsilcileri. Bu insanlar vatanı için çırpınarak yeni bir parti kurdu. Bu partinin kuruluşunda nelerle karşılaştığımızı bu kamuoyu yine iyi biliyor. Her şeye rağmen bütün baskılara, zulümlere rağmen boyun eğmeyip, dimdik bu noktaya geldi bu parti”  dedi.

Haber: Cafer ZENGİN