Zirvedeki isim en stratejik sektörü açıkladı

En yetkili isimlerden biri Dünya Odalar Federasyonu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dünyanın en önemli stratejik sektörünü açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Zirvedeki isim en stratejik sektörü açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Savunma sanayi mi? İlaç sanayi mi? Yoksa başka bir sektör mü? Dünyanın en önemli stratejik sektörü hangisi? Bu sorunun yanıtını en yetkili isimlerden biri Dünya Odalar Federasyonu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu açıkladı.

Zirvedeki isim en stratejik sektörü açıkladı

Kayseri Ticaret Borsası yapılan canlı hayvan borsası ve pazar yerinin açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, “Bakın bugün baktığımız zaman tarım ve hayvancılık sektörü özellikle hem pandemi hem Rusya, Ukrayna savaşı gösterdiki bize;  Dünyanın en önemli stratejik sektörü, tarım ve hayvancılık.  Geleceğe yatırım yapılacaksa bu iki alana yapılması lazım. Sonra on yıla bakın en çok fiyatı artan ürün grubu nedir? Demir çelikten başka madenlere aklınıza ne geliyorsa. Hepsine bakın. Son on yılda tüm dünyada en çok fiyatı artan grup, tarım ve hayvancılık ürünleri. Onun için Allah da bize böyle bir kıymetli bir toprak vermiş. Bunun kıymetini bilip tarım ve hayvancılığı başımızın üstünde taşımalıyız.Dünyanın nüfusu artıyor. Düşünebiliyor musunuz? Ülkenin nüfusu artıyor. Her yıl dünyaya iki Türkiye ilave oluyor. Bunun karşılığı bu. Son on yılda yaklaşık beş yüz milyon insan az gelir grubundan orta gelirli grubuna yükseldi. Bunlar da tüketmeye başladı. Onun için önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılıkla kim uğraşıyorsa önleri çok açık. Bu sebeple bu topraklara Allah'ımıza binlerce şükür. Kendisine yetebilen toprak, iklim hepsi var. Bunun kıymetini bilelim. Koruyalım. İnşallah önümüzü daha da ufkumuzu açacak. Zaten Avrupa'da en fazla büyükbaş ve küçükbaşa sahip ülke de Türkiye. Demek ki bu konuda bizim de önümüz açık” diye konuştu.