Yetkililer ne işe yarar?

Yetkililer ne işe yarar?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hafta sonu yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) kapalı olan nüfus müdürlükleri nedeniyle kimlik kaybeden bazı öğrenciler sınavlara giremedi.

Bu konuda Melikgazi Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mustafa Demirel, şahit olduğu dikkat çeken bir olayı gündeme taşıyarak, yetkililere seslendi. Demirel, “LYS’de  yine bir trajedi yaşadık ve çok üzüldüm. Okul kapısının girişinde yıkılıp ağlayan bir genç, yanında annesi göz yaşlarına boğulmuş. ‘Ben oğlumu ne şartlarda okuttum’ diye çırpınıyor ve küçük kardeş 5 yaşında o da ağlıyor. Bir gün önce nüfus cüzdanı kaybolmuş. Nüfus Müdürlüğü pazar kapalı yetkililer, ‘cüzdanı olmadan alamayız’ diyorlar. Nüfusta böyle önemli imtihanlarda nöbetçi bırakılamaz mı?” diye sordu.

 

DOKTOR DEMİREL GENCE SAHİP ÇIKTI

Sosyal medya üzerinden tepkisini dile getiren Melikgazi Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mustafa Demirel, şu ifadeleri kullandı: “Elinde iki tane belgesi var İHL mezun belgesi ve ÖSYM giriş belgesi. Ağlayıp sızlanan aile bir yıllık emek boşa gitti. Nüfus Müdürlüğü’nde böyle önemli imtihanlarda nöbetçi bırakılamaz mı? E devlet ne işe yarar? Belge imtihan salonunda çıkarılamaz mı?

Girişte tutanak tutulup, eksiği olan kişiler eksikliği yerine getirmez ise imtihan geçersiz sayılmaz mı? Yetkililer ne işe yarar?

Modern toplumlar çözüm üretir, yetkililer risk alır ki gençlerin geleceği kararmasın. Bu gençle görüştüm teselli etmeye çalıştım.

İnşallah gelecek yıla Melikgazi Hastanesi’nde çalışarak imtihana hazırlanacak ve vatana millete hayırlı işler yapacak, hukuk adamı olacak.”

YÖK’TEN RESMİ YAZI GELMEDİĞİ İÇİN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HİZMET VERMEMİŞ!

Diğer yandan konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız yetkililer ise, önceki sınavlarda YÖK’ten gelen yazılı taleple Nüfus Müdürlükleri’nin Kocasinan ve Develi olmak üzere hafta sonu açık olduğunu ancak hafta sonu yapılan LYS öncesi Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) böyle bir talebin resmi yazıyla ulaşmadığı için nüfus müdürlüklerin kapalı olduğu belirtildi.

Haber: Cafer ZENGİN