Yeniden Refah Adayı oy kazanma değil, hasta kazanma derdinde!

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Peki Kayseri'de neler oluyor? Gazeteci Osman Çiftci kulislerden yansıyan bilgileri aktardı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yeniden Refah Adayı oy kazanma değil, hasta kazanma derdinde!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de seçim telaşı sürüyor. Partilerde hareketli günler yaşanırken, her adayı aktif olarak sahada görmek pek mümkün olmuyor. 16 ilçesi ve büyükşehir belediyesi ile AK Parti’de olan Kayseri’de sürpriz gelişmeler yaşanır mı merakla bekleniyor. 

Seçim için geri sayım başlarken Kayseri’de neler olup bittiğini Gazeteci Osman Çiftci aktardı. Kulis bilgilerini paylaşan Çiftci, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) son dönemde sessiz ama hızlı bir çıkış yaptığını söyledi. 

AK Parti’ye oy vermekten vazgeçen seçmenlerin YRP’ye yöneldiğinin de yine kulis bilgileri arasında olduğunu ifade eden Çiftci, Kayseri’deki YRP adayları ile ilgili yansımaları anlattı. 

Çiftci, “Milli Görüş’ün temsilcisi olduğu iddiasıyla Erbakan Hoca’nın oğlu tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı 9-10 ay önceki seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olan ancak aday olamayan Prof. Dr. Abdullah Özkırış. Erciyes Üniversitesi, Memorial, Acı Badem gibi hastanelerde çalıştıktan sonra (bu sürecin de ayrı hikayeleri yansıyor) kendi göz kliniğini açan Özkırış, adeta aday olduğu partisine oy kazandırmaya değil kliniğine hasta kazandırmaya çalışıyor gibi çalışıyor…” diye konuştu.

Yine Özkırış’ın kliniğinden çekip paylaştığı seçim videoları çok konuşulmuştu. Çiftci paylaşımına bu konuya da değinerek şu ifadeleri kullandı; “Kliniğinden video çekip sosyal medyada oy isteyen Özkırış’a Tabip Odası ve meslektaşları ne der bilmem ama hatları birbirine fena karıştırmışa benziyor. Öyle ki, Özkırış’ın binde bir çıktığı seçim çalışmalarında partilileri broşür dağıtırken kendisinin klinik kartvizitlerini dağıttığı konuşuluyor. Sadece bu da değil, ziyaret ettiği STK’larda partilileri oy isterken kendisi polikliniği ile STK arasında indirim anlaşması için görüşüyormuş. Durumu; Adaylık bahane reklam şahane diye tarif edenler YRP’nin bu gibi sebeplerle adayını değiştirme ihtimalini bile gündeme getiriyor. Siyaset sahnesi böylesi adayları da görecekmiş demek ki…”