Yeni kabinede beklentiler boşa çıktı, Kayseri'de Bakan Akar tesellisi!

 Yeni kabinede beklentiler boşa çıktı, Kayseri'de Bakan Akar tesellisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. Açıklanan kabinede Kayseri umduğunu bulamadı. Çünkü Bakan olması beklenen isimlerle ilgili beklentiler boşa çıktı. Kayserili Hulisi Akar’ın, Milli Savunma Bakanı olarak açıklanması ise bazı çevrelerce Kayseri’ye Akar tesellisi” olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin merak edilen Bakanlarını açıkladı. Listeye mevcut kabineden dört bakan girerken, yeni hükümet bürokrat değil özel sektör ağırlıklı oldu. Berat Albayrak, Abdulhamid Gül, Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu kabinenin ‘siyaset’ temsilcileri oldu. Bu isimler Milletvekilliğinden istifa edip, bu kez Bakanlık için yemin etti. Milletvekili seçilen dört bakanın istifa etmesiyle AK Parti’nin 294 olan milletvekili sayısı 290’a düştü.

“ARTIK BAHANE YOK”

Cumhurbaşkanı Yardımcılığına ise Fuat Oktay getirildi. Diğer yandan yeni Bakanları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni döneme ilişkin de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, “MHP ile işbirliğimizi Meclis’te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz” dedi. “Artık bahane kalmamıştır” diyen Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte hiçbir mazerete sığınma hakkımız yok” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKTI

 Yeni kabinede Kayseri’den bir ismin olmaması da beklentileri boşa çıkardı. Kulislerde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşuluyordu ancak, Hisarcıklıoğlu da kabinede görev almadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a yeni dönemde görev verilmemesinin ardından  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de bakanlık görevinden ayrıldı. Ortaya çıkan bu tablo, “Kayseri  yeni dönemde Bakansız kaldı” yorumlarını beraberinde getirirken bazı çevreler ise aslen Kayserili olan Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ı işaret ederek, “Kayseri’ye Akar tesellisi” şeklinde görüş belirtti.

SEÇİM SONUÇLARININ ETKİSİ VAR MI?

Diğer yandan AK Parti’de 24 Haziran seçim sonuçlarına göre Kayseri’de yaşanan yüzde 16 ‘lık oy kaybının Kayseri’yi bakansız bırakmada etkili olup olmadı ise merak konusu oldu. Yine siyaset kulislerinde bazı çevreler, Kayseri’nin oy kaybında Büyükşehirler arasında Türkiye’de ilk sırada yer almasına “fatura kesilmiş” olabileceği görüşünü savunuyor.