Özhaseki, Bakanlığa böyle veda etti: Bir varmış, bir yokmuş!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti.

Özhaseki, Bakanlığa böyle veda etti: Bir varmış, bir yokmuş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti.
Bakanlık görevini yeni Bakan Murat Kurum’a devreden AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, ‘Bir varmış bir yokmuş misali başlıyorsunuz, bitiriyorsunuz. Allah bu ikisi arasında güzel işler yapmayı nasip etsin.  Görevi huzur içinde bırakmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz’ dedi. Diğer yandan Özhaseki, ayrı olarak paylaştığı veda mesajında ise ‘Bize inanan ve güvenen insanlarımızı mahcup etmekten kaçındım. İnandığım davamın ilkeleriyle düşünce ve aksiyonlarımın çelişmemesine özen gösterdim. Bu hizmet yolunda birçok iftiralarla, ithamlarla, kumpaslarla karşı karşıya kaldığımız anlar olmuştur. Onları kutlu yolun dikenleri gibi gördüm’ ifadelerini kullandı.
Yeni kabinenin açıklanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini Murat Kurum’a devreden Mehmet Özhaseki, görev süresi boyunca yaptığı bazı çalışmaları anlattı ve veda konuşması yaptı. ‘Bir varmış bir yokmuş misali başlıyorsunuz, bitiriyorsunuz’ diyen Bakan Özhaseki, ‘Görevi huzur içinde bırakmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz’ dedi.

‘HUZUR İÇİNDE GÖREVİMİZİ BIRAKIYORUZ’

Özhaseki, ‘Bir başlıyorsunuz bir de bitiriyorsunuz. Allah bu ikisi arasında güzel işler yapmayı, doğru işler yapmayı, arkasından dua alarak gitmeyi nasip etsin. Bizde huzur içinde bırakmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz’ diye konuştu. Yeni Bakan Murat Kurum’un genç ve dinamik bir isim olduğunu bu dinamizmini de Bakanlık faaliyetlerine yansıtacağına inandığını söyleyen Bakan Özhaseki, ‘Bizi aradığında şurada ne oldu, dediğinde de emrine amadeyi. Allah mahcup etmesin, başarılar diliyorum. Kendi ekibime de teşekkür ediyorum. 2 senedir fazla birlikte çalıştık. Birlikte güzel işler yaptık’ dedi.
 KURUM: NAMUSUMUZ VE ŞEREFİMİZ ÜZERİNE YEMİN ETTİK
Yeni Bakan Murat Kurum’a da Bakan Özhaseki’ye teşekkür ederek, Meclis’te yemin törenini hatırlattı ve ‘Namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik ve devletin malını da bu anlayışla koruyacağız. İnşallah milletin gözü arkada kalmayacak ve bizi güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Özel sektör ile kamu tecrübelerimizi Bakanlığa da en iyi şekilde aktarmaya çalışacağız.’ dedi. Yapılan konuşmaların ardından yeni Bakan Kurum, Özhaseki’ye, Özhaseki ‘de Kurum’a çiçek ve günün anısına hediye verdi. Bakanlık personeli ile de vedalaşan Özhaseki, daha sonra Bakanlıktan ayrıldı.  Devir teslim programına AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ve babası eski vekil Yaşar Karayel de katıldı.

ÖZHASEKİ: KUMPASLARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK

Diğer yandan Bakan Özhaseki, veda mesajı da paylaştı. Özhaseki, mesajında ‘Bize inanan ve güvenen insanlarımızı mahcup etmekten kaçındım. İnandığım davamın ilkeleriyle düşünce ve aksiyonlarımın çelişmemesine özen gösterdim. Bu hizmet yolunda birçok iftiralarla, ithamlarla, kumpaslarla karşı karşıya kaldığımız anlar olmuştur. Onları kutlu yolun dikenleri gibi gördüm’ ifadelerini kullandı.

‘ÖZHASEKİ HELALLİK İSTEDİ’

Mesajında, ‘Hamd olsun ki; bugüne kadar verilemeyecek hiç bir hesabım olmadı’ diyen Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:  ’Bu uzun hizmet yıllarında çok farklı cihetlerden sert rüzgarlar esti. Rükuya ve secdeye eğilen başım hiçbir zaman bu sert rüzgarlara karşı eğilmedi. Davama sadık kalma irfan ve basiretini lutfettiği için her daim Rabbime şükrettim. Bugün ülkemiz için yeni bir dönemin başındayız. Her makam gelip geçicidir. Her gelecek yakındır. Aslolan kubbede bir hoş sada bırakabilmektir. Hoş sada bırakabilmişsek bahtiyarlık odur. Yeni sistemde ve bu yeni sistemin ilk kabinesinde görev alan arkadaşlarımıza Cenab-ı Hakk’tan muvaffakiyetler diliyorum. Biz de bu görevi genç ve başarılı bir kardeşimize devrediyoruz. Bu önemli görevde Cenab-ı Mevla yoldaşı olsun. Devraldığım bayrağı daha ileriye taşımış olmanın huzuru ile vazifemi devrediyorum. Bakanlık vazifemiz boyunca bizimle beraber gece gündüz demeden gayret sarfeden tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini istiyorum. Şahsım adına hakkım varsa helal olsun diyorum. Allah Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yar ve yardımcısı olsun’
Haber: Cafer ZENGİN