Selda Avcı

TUZLU KAHVE / İMZA GÜNÜ / KİTAP FUARI

Selda Avcı

Bu yıl 3’üncüsü Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık tarafından Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen ve kitapseverler tarafından merakla beklenen Kitap Fuarı 11-20 Ekim tarihleri arasında siz değerli kitapseverler için kapılarını araladı. Birbirinden değerli ve ünlü yazarların ve şairlerin Kayseri’ye gelerek okurları, sevenleri ile buluşmasına olanak sağlayan fuara ilgi oldukça yoğun. Kitap Fuarını hemen hemen her gün kitapseverler ziyaret ederek, hem kitap sevgisini hem de yazarına olan ilgisini göstermeye devam ediyor.  

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nda katılım rekoru kırıldı. 4 gündür devam eden Kitap Fuarı’nı 343 bin Kayserili ziyaret etti. Geçtiğimiz senenin ilk dört günlük katılım oranı 310 bin olarak açıklanmıştı. Kitap fuarına olan ilginin her yıl artması yayınevlerini sevindirdi. 150’den fazla yayınevinin yer aldığı Kitap Fuarı’nda binlerce kitap okuyucu ile buluştu.

Günlük yaşamın stresli karmaşasından biraz kurtulmak için her birey kendine en uygun hobiyi belirler. Bu hobiler içinde sizlere en verimli ve en çok faydası dokunacak olanın kitap okumak olduğunu söylesek! İnsan doğduğu zaman sıfır bilgi ile dünyaya gelir. Zamanla etrafında olup bitenle bir şeyler öğrenmeye başlar. Yapılan istatistiklere göre kitap okuyan toplumların diğer toplumlara nazaran gelişmişlik ve kültür seviyeleri oldukça yüksektir.Olaylara bakış açıları ve müdahaleleri her zaman daha iyi durumdadır. Ve tabi; kitap okumak insan ruhuna en iyi gelen ilaçtır.

Kitap okumanın faydaları; Kelime dağarcığınızı genişletir. Stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir. Kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlar. Pratik düşünmeyi geliştirir. Genel kültürünüzü artırır. Ayrıca kitap okumak en etkili ilaçtır. Kitap okumanın faydalarını saymakla bitirmek mümkün değildir elbette ben sadece birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istedim.

Evet, gelelim tekrar Kitap Fuarı’na benim içinde bu fuar oldukça önemli, çünkü yazar kimliğim ile ilk fuar deneyimini yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan birkaç yıl önce bir kitap yazacağım, kitap fuarında yer alacağım düşüncesi benim için hayaldi, şimdi ise bu hayalimin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşatan Rabbime şükür ediyorum. Rabbim kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez, bana önce hayal ettirdi, daha sonrada bu hayalimin gerçekleşmesi için sayısız kapıları ardı ardına açarak hayallerime adım adım ulaşmamı nasip etti. Evet, Tuzlu Kahvem şimdide birbirinden ünlü şairler ve yazarların konuk edildiği Kitap Fuarı’nda stantta yerini aldı ve ‘’İmza Günü’’ etkinliğinde okurları ile buluşmak için gün saymaya başladı. Haydi, Kayseri’m yazarına sahip çık ve yalnız bırakma! Hepiniz davetlisiniz, bekliyorum!

Yazarın Diğer Yazıları