Selda Avcı

SOSYAL MEDYA

Selda Avcı

Sosyal medyanın en kısa tanımını yapacak olursak ilk aklımızda gelen kavram  “paylaşmak”tır. Sosyal medya, kullanan kişilerin paylaşım yapmalarına olanak sağlayan, kişisel veya kurumsal sayfalar aracılığıyla dijital içerik oluşturup, fikrinizi, olaylara bakış açınızı, düşüncelerinizi, günlük yaşamanızı, nerede olduğunuzu, fotoğraflarınızı, reklamlarınızı veya yaşadığınız önemli bir olayı çevrenizdeki insanlara ulaştırabilen online bir ağdır.

Günümüz dijital çağında birçok insan veya kurum sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Bu sayede bilgiye hızlı erişim kolaylaşmaktadır. Kullanıcılar içerikleri, haberleri, makaleleri, fotoğrafları haber veya blog sitelerine girmeden sosyal medya aracılığıyla görebilmekte, görüşlerini yine sosyal medya araçları ile yansıtabilmektedir.

Sosyal medyada içerik çok önemlidir. İlgi çekici içerikler, kampanyalar, reklamlar dakikalar içerisinde binlerce kullanıcıya ulaşabilmektedir. Bu sayede kurumların hedef kitleye ulaşımı kolaylaşmaktadır. İçerik paylaşım konusunda; sosyal medyanın geleneksel medyaya göre en büyük avantajı ise hedef kitleye ulaşım oranını rahatlıkla tespit edebilmesidir.

Sosyal medya günlük hayatımızda artık olmazsa olmaz unsurlardan biri haline gelmiş durumda.

Sevinçlerimizi, hüzünlerimizi, kısacası hayat içinde yaşadığımız her duyguyu ve olayı sosyal medyada paylaşarak kendimizi mutlu ediyoruz.

Aslında sosyal medya çok etkin bir faktör ama güzel amaç için kullanılırsa. Kadın, kız, çocuk peşinde koşup sapık zihniyet için kullanılmazsa.

En güzel reklamın yapılabileceği bir mecra olan sosyal medyayı amaç dışı sahte hesaplarla kullananların sayısı da her geçen gün artmakta.

Sosyal medya yanlış kullanıldığı takdirde birçok yuvalar yıkılıyor yâda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya geliyor.

Evli barklı kadınlara, çocuğu yaşındaki kızlara hiç utanmadan sıkılmadan yazan, çizen insanlar kendi aile bireylerinin başına böyle bir şey gelse ne yaparlardı acaba?

Yaptığımız işlerimizin en güzel şekilde reklamını yapabileceğimiz sosyal medyayı güzel işler için kullanırsak daha çok verim alırız diye düşünüyorum.

Öyle ki sosyal medya hayatımızda o kadar etkin hale geldi ki reel yaşamdaki arkadaşlarımız ile aramızı açacak konuma geldi.

Gerekçe ise sen benim gönderilerimi neden beğenmedin, bana neden yorum yapmadın diye tanıdıklara mesaj atılıyor yâda bizzat gidilerek sitem edilebiliyor.

Benim gönderilerimi beğen yâda bana şöyle beni öven bir yorum yap diye mesaj atanlara bile şahit oldum.

Hayatımızın tam ortasındakini yerini alan sosyal medyayı güzel amaçlar için kullanıp, güzel haberler almanız dileğiyle…

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları