Selda Avcı

SEN ÇOK ÖZELSİN, KİMSENİN ONAYLAMASINI BEKLEME

Selda Avcı

Bazen çok sevdiğin insanlar en çok nefret ettiklerin olurlar. Çünkü kendi değişime uğrayanlar başkalarına çamur atarlar. Değerini bilmeyenlere kadir kıymet öğretemezsin. Gitmek isteyenlere yol ver bırak seninle gelmek isteyenler gelsin.

Başkalarının dizinde ağlayarak huzur bulamazsın. Gerçek huzur hayattan bir şey beklemeden elindekilerle yetinmeyi bilmek, Allah’tan hayırlısını istemektir.

Dünya kadar emeğin olan ve değer verdiğin insanların bir çırpıda seni unuttuğu; arkasından atıp tuttuğu kişilerle aynı sofrada buluştuğu; asla bir araya gelmem dedikleriyle her eyleminin uyuştuğu; sırrını verdiğin kişilerin sevmediklerinle aleyhinde konuştuğu bir zamanda yaşıyoruz. Allah'ım bu kişilerin yüreklerimizi ezmesine sonra da adam gibi ortalıkta gezmesine izin verme.

İşlerine gelmediği herkese bir kulp takan, tam ihtiyacımız olduğu zamanda yarı yolda bırakan, yerli yersiz her işimize burnunu sokan, haklı haksız zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkan, en ufak bir sıkıntıda tüm iletişim köprüsünü yıkan asalakları hayatınızdan temizleyin. Çünkü içine attıklarını içinden atmazsan mutluluğu yakalayamazsın.

Sen minnet duygusuyla her şeyi görmezden gelir yine de elinde ve yüreğinde olanları vermeye devam edersin ama onlar ilk fırsatta seni kapının önüne koymaktan, utanmadan ve yok saymaktan çekinmezler. Çünkü insanlar, zahmetsiz elde ettiklerine KÖR, kendiliğinden gelenlere NANKÖRDÜRLER. Çünkü Rabbine ve Peygamberine NANKÖRLÜK yapanlar başkalarına BONKÖRLÜK yapmazlar.

Bu hayatta canımızı sıkan, moralimizi bozan, enerjimizi çalan, bizi maddi ve manevi çöküntüye uğratan her şey ciğeri beş kuruş etmeyen insanları hayatımıza aldığımız için olmaktadır. Yani eşek olanlara melek muamelesi yapmak sonra da kelek çıktı diye ağlamak nafiledir. Demem odur ki ipi omzuna atacakların tipiyle uğraşamayın. Hayat, bizleri kayıtsız ve şartsız seven insanlarla daha güzel. Hemen yanınızdalar sadece bakış açınızı değiştirin.

Kalemine, yüreğine sağlık Zekeriya EFİLOĞLU / Eğitimci-Yazar

Yazarın Diğer Yazıları