Selda Avcı

SABIR VE DUA

Selda Avcı

Sabır ve dua gibi sığındığımız iki güçlü silahımız var elimizde. Başımıza gelen her türlü musibete, haksızlığa, adaletsizliğe, riyaya, ağlatılmaya, aldatılmaya, bizi üzenlerin yaptıkları her yaşanan sıkıntıda önce "Sabredip" sonra "Dua" edip Allah'a sığınır ve ilahi adaletin tecellisine teslim olunca içimizde tarifi mümkün olmayan bir sevinç hakim olur.
Yaratan Allah kulu kuluna emanet olarak gönderdi. Kırıp, döksün, üzsün diye değil. Bu dünyada hiç bir fani yaşattığını yaşamadan ölmediği gibi, kınadığını yaşamadan da ölmez. Bu benim başıma gelmez diye güldüğünüz herşeyi yaşarken bulursunuz kendinizi. Allah'ın kuluna olan şefkati,merhameti bir annenin evladına olan merhametinin kat kat üstündedir. Rabbim yarattığı hiç bir kulu sahipsiz bırakmaz. Kul canı yanınca açar ellerini ve yüreğinin sahibine anlatır derdini. O saatten sonra artık kuldan çıkmıştır o dava ve Rabbine iletilmiştir dilekçe.

Sonrasında artık kimin kimde alacağı varsa Yaradan en güzel şekli ile gerekeni her iki tarafa da gösterir. Canı yanan sabretsin, can yakanda yanacağı günü beklesin. Bir canı yakmak, sonra hiç bir şey olmamış ortada dolaşmak. Böyle bir insanın bana göre kalbi hem kararmış, hemde katılaşmıştır demektir.

Allah'ım! Beni bugün dağıtacağın her hayırdan, indireceğin her hidayet nurundan, yazacağın her rahmetten, vereceğin her rızıktan, defedeceğin her zarardan, kaldıracağın her beladan ve önleyeceğin her fitneden en fazla nasiplenen kullarından eyle.
Abdullah b. Ömer

Kuyulardamı kaldın? Yusuf bulur üzülme.!Ateşleremi daldın? İbrahim gelir üzülme.!Dalgalarmı boğuyor? Yunus bulur üzülme.!Güneş yakmayamı başladı? Ömer bakar üzülme.!Yaraların mı çoğaldı?Eyyüb sarar üzülme.!Bütün kapılar mı kapandı?Bir kapıyı kapatan bin tane açar üzülme...

Başımıza gelen olaylarda hemen sonuç almak isteriz, ceza yada ödül verilecekse hemen olsun diye dua eder, sabırsızlanırız, oysa ki Allah geciktiriyorsa,
Güzelleştiyordur.

Çektiğin zahmet gün gelir,
Rahmete dönüşür.
"Sabret" ihtiyacımız olan tek şey işte tamda bu!..

“Hz. Yusuf’un Mısır’a sultan oluşunun kaderinde karanlık bir kuyu olduğunu duymuşsundur. Sabret; hiçbir kul imtihan edilmeden ferahlığa sevkedilmiyor.”

SABIR, ağır bir imtihandır. Ama unutma ki hükümde kesindir. "Allah Sabredenlerle Beraberdir"...

Duâ kalbin sesidir...
Kalbinin yükünü duâ kaldırır semaya...
Öyleyse sende yükünü arz et MEVLAYA...

Dua en büyük silah; hele birde mermisini gözyaşı olarak doldurdun mu... Hedef tam onikiden hiç korkma...

Sabır ve dua ile Allah'tan istediğimiz hayırlı olan herşey gün gelip gerçekleşecek. Bu inanç ve teslimiyet ile etme bulma dünyasında olduğumuzun altını çizmeyi ihmal etmeyelim.

Bütün zulümler, haksızlıklar, eksiklikler
bu dünyayı, bu dünyadan ibaret sanmaktan kaynaklaniyor..

Sezai Karakoç

“Hayat insanı her şekilde sınar. Bazen vazgeçmen gerekir, bazen düşmen. Umutla girdiğin yollardan bir sokağa çıkmaman gerekir; acıya karşı hissizliği öğrenmek için, olmadığında zorlamamak için... Bazen büyümek gerekir; yokuşlardan düşmek, tekrar ayağa kalkabilmek için.” Bilal İşgören

"Hayatın en değişmez formülünü bir yere not alın Lütfen; EDEN BULUR... İlahi Adalette Zaman Aşımı Yoktur...
Sevgiyle kalın, hoşçakalın...

Yazarın Diğer Yazıları