Selda Avcı

KAYSERİ'DE KORAY AVCI RÜZGÂRI ESTİ!

Selda Avcı

Karadeniz şivesi ile Youtube'da söylediği şarkılarla üne kavuşan Koray Avcı'nın bugün dinleyicisi milyonları aştı. Avcı aslında müzik yolculuğuna Ankara'daki bazı performans mekânlarında zaman zaman şarkı söyleyerek başladı. Koray Avcı, 1 Ocak 1984, Ankara doğumlu, söz yazarı, bestekâr, müzisyen ve şarkı yorumcusudur. Ankara’da doğup büyüyen Koray Avcı, aslen Erzincan ilinin Tercan ilçesindendir.

2008 yılında “Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünü” kazanıp, Ankara’yı, müziği ve hayallerini her şeyi askıya alıp Muğla’ya gider. 2010 yılında Muğla’da üniversite hayatına devam ederken Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp, sunduğu Yetenek Sizsiniz Türkiye programına arkadaşı Osman Arslan ile katılıp “beatbox ve Volkan Konak taklidi” performansı sergilemiş ve 2. tura kadar yükselmiştir. Muğla’da istediği ve sevdiği ortamı bulamasa da, hayatının akışını değiştirecek olan kırılmayı yaşar. Her şey sokakta gitar çalan bir arkadaşının yanına oturup şarkı söylemesiyle değişir. O günden sonra sokaklarda şarkı söylerler.

2012 yılında okul bittikten sonra Ankara’ya temelli dönen Koray Avcı, daha önce çıktığı hiçbir yerde sahne alamaz. Bu kez sıra Ankara sokaklarındadır. Bir başka gitarcı arkadaşıyla beraber sokaklarda, hatta toplu taşıma araçlarında çalmaya başlarlar. Yine 2012 yılı içerisinde Metro’da söylediği şarkının bir genç tarafından kaydedilip paylaşılması ve bu videonun çok ilgi görmesi üzerine Koray, kendi videolarını çekip YouTube gibi sosyal medya platformlarında yayınlamaya başlar. Sosyal medyada ilgi odağı olur ve paylaştığı videolar ciddi izleme sayılarına ulaşır. Güçlü ve samimi yorumu ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşır.

Azmin zaferi, kader gayrete âşıktır sözleri bana göre Koray Avcı’nın göstermiş olduğu bu çabalarının karşılığı olarak verilen bir ödüldür. Geçtiğimiz hafta sonu şehrimizde kültür sanat faaliyetini canlandırmak amacı ile Sedat Kılınç İnşaat sponsorluğunda ‘’ Kadir Has Kongre Merkezinde’’ muhteşem bir Koray Avcı konserine bizlerde iştirak ettik. Yediden yetmişe birçok kişinin hınca hınç doldurduğu salonda hep bir ağızdan sanatçının şarkıları ile coştuğu konserin etkileri Kayseri’de uzun süre konuşulacağa benziyor. Sen, hoş geldin, adaletin bumu dünya, duyanlara duymayanlara, öf öf, nar danesi ve hangimiz sevmedik gibi daha birçok eseri sevenleri ile hep bir ağızdan seslendiren sanatçı Kayserililere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Yıllar önce bu şekilde konser vermek bu kadar kalabalığa hitap etmek belki de Koray Avcı’nın hayal bile edemeyeceği bir şeydi. Avcı için şuan hayallerine kavuşmanın coşkusu ve sevilmenin vermiş olduğu mutluluğu kelimelerle anlatmak mümkün değildir diye düşünüyorum. Emeğinizin karşılığında sevgi almak kadar güzel bir duygu daha olamaz.Sanatçının konulara esprili yaklaşımı, kendi ile dalga geçer halleri, nereden geldiğini unutmadan hareket etmesi, hayran kitlesinin her geçen gün genişlemesine sebep olduğu da gözlerden kaçmadı. Hem kendisine ait şarkılarını,  hem de diğer birçok sevilen sanatçıların seslendirmiş olduğu birbirinden güzel şarkıları seslendirirken aramızdan ayrılan sanatçılara olan vefasını da onları her fırsatta anarak vurguladı. Genç yaşlı her kesimden dinleyici kitlesinin beğenisini kazanan ve coşkulu bir şekilde konserini tamamlayan Koray Avcı Kayseri’yi çok sevdiğini ve daha önceleri Kayseri sokaklarında da şarkılar söylediğini de ekleyerek Kayseri’nin kendisi için önemli olan şehirler içinde yer aldığını şarkı aralarında sık sık vurgulamayı da ihmal etmedi.

Yazarın Diğer Yazıları