Selda Avcı

KALBİ GÜZEL OLANIN MAKYAJA İHTİYACI YOKTUR!

Selda Avcı

Güzel insan olmak, güzel insan diye vasıflandırılmak ve öyle anılmak, fiziki güzellikle alakalı bir konu değildir. Güzel insanın huyu güzeldir. Ruhu güzeldir.

Onun yanında rahatlarsınız, huzur kaplar içinizi.
Derdiniz kederiniz sona erer. Şefkat ve merhameti bambaşkadır.
Bütün canlılara karşı sevgi doludur. Kalbinin güzelliği yüzüne aksetmiştir.
Art niyet taşımaz. Yalan söylemez!
Onda gurur ve kibrin emaresini göremezsiniz.
Kimse hakkında suizanda bulunmaz, dedikodu yapmaz, insanları çekiştirmez!
Her ne olursa olsun, sesini yükseltmez, ses tonu muhatabını teskin eder, tansiyonu düşürür.
Güzel insan, kötülük kapılarını kapayıp, iyilik kapılarını ardına kadar açandır.
Güzel insan, onu yaratanın lütuf ve ihsanıyla hırslarını, arzularını, kıskançlıklarını, gurur ve kibri, fitneyi, haset ve fesatlığı kalbinin değil en derinlerine gömmek, söküp atmıştır.
Güzel insanda, ruh güzelliğinden başka bir şey bulamazsınız.
Kalp temizliği denen o güzel hal, güzel insanlara Rabbimizden bir nişanedir. Erol Sunat

Kalp, sadece vücutta kan dolaşımını ve hayatın devamını sağlayan bir organ, küçük bir et parçası değildir şüphesiz. Kalp manevi hayatımıza yön veren ve akıbetimizi belirleyecek olan bir merkezdir. Kalp, iman ve küfrün, sevgi ve nefretin, cesaret ve korkaklığın, iyilik ve kötülüğün, kısacası bütün duyguların kaynağıdır. Güzellikler de çirkinlikler de hep kalpte başlar kalpte biter. Hayrın ve faydalı düşüncelerin barınağı olan bir kalpten ancak güzellikler yansır. Çirkinliklerle kirletilmiş, olumsuzlukların esiri haline getirilmiş bir kalpten yansıyacak olan da kötülüklerdir.

Efendimiz (s.a.s), bu gerçeği “Dikkat edin! Vücutta öyle bir et parçası vardır ki o iyi olursa bütün vücut iyi olur. O bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.” Buyurmuştur.

Üzülerek belirtmek gerekir ki bugün hırs, tamah, daha çok kazanma, daha çok haz alma ve daha hızlı yaşama arzusu insanlığı adeta kuşattı. Bugünlere ve yarınlara yön veren beden ülkesinin sultanı kalpler bedenlere esir oldu. Bugün insanlık, topyekûn bir merhametsizlik, vicdansızlık ve vurdumduymazlık sorunu yaşıyor.Bugün kalplerin pasını, katılığını, hastalığını silmek için bir gönül terbiyesine ve merhamet seferberliğine ihtiyacımız var.

Kalpleri en iyi bilen Allah’tır ve emin olun her şeyi insanların kalbine göre verir. Kalbi kötü olan kişi yüzünde güzellik beklemesin. İnsanın kalbi güzel olursa o güzellik yüzüne yansır. Günümüzün hastalığı hasetlik, fesatlık, kıskançlık, önyargı tüm insanlığı sarmış durumda. Nice virüsler, bakteriler, hastalıklar gelir geçer de insan kendi kalbinin içindeki kurtları gidermediği takdirde, içindeki virüsleri öldürmediği takdirde tedavisi çok zor olur. Temizliğe önce kendi kalbinden başlamalı insan.

Ameller niyetlere göredir. Efendimiz, duasında Yüce Allah’tan kalbini iman ve istikamet üzere sabit kılmasını dilemişti. Zira kalp, iman ve istikametin merkezi, başlangıç ve bitiş yeridir. İman ve İslam’ın bir tezahürü olan her hayırlı ve faydalı işe öncelikle kalpte niyet edilir. 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in, sıkça dile getirdiği dualardan biri şöyleydi: “ Ey kalpleri hâlden hâle çeviren Rabbim! Benim kalbimi dinin üzere sabit kıl!” Amin Selametle kalın…

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları