Selda Avcı

BAŞARILAR DİLİYORUM

Selda Avcı

Avrupa Konseyi, Bölgesel Yönetimleri temsil eden temel organlarından biri olan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu AB Yerel  Yönetimler Kongresi’nde Ülkemizi 2019-2024 yılları arasında 5 yıl süresince Asil Üye olarak temsil edecek olan Belediye Başkanlarından biri olarak seçilen Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Dr. H. Mustafa Palancıoğlu Başkanıma hayırlı olsun dileklerimi iletip, tebrik ederek yazıma başlamak istiyorum.

 

Böyle bir göreve getirilmek elbette ki Sayın Dr. H. Mustafa Palancıoğlu Başkanımın ne kadar donanımlı ve bilgili olduğunun göstergesidir. Bir bilgi birikimi ve bunu değerlendirebilecek ileri görüşlülük elbette önemlidir. Uzun yıllar üniversitede akademisyenlik ve hocalık yapan Başkan Dr. Palancıoğlu’nun seçilmesi bir tesadüf değil bir bilgi birikimin, bir tecrübenin ve temsil etme kabiliyetinin sonucudur.

           

Bir bilim insanı olarak Başkan Dr. Palancıoğlu’nun aynı zamanda çok iyi ileri derece de akışkan bir İngilizce bilmesi anlatma ve anlatabilme yönünde ayrı bir avantajdır. Başkanım sadece Melikgazi ve Kayseri’yi değil aynı zamanda Ülkemizi yani Türkiye’yi Avrupa ülkelerinde temsil edeceğini gibi Avrupa’daki belediye yönetimlerinde de temsil edecektir. Bu Melikgazi ve Kayseri içinde ayrı bir kazançtır.

     

Kendisinin CV’si o kadar dolu dolu ki, okumak nerede ise 1 (bir) gününüzü alabilir. Başkan bey çok tecrübeli ve kültürlü bir insandır. İnsanın başarısını belirleyen, yetenek, çalışkanlık ve şansın dışında çok önemli bir neden daha var. Sosyal bilimciler bazı insanların kendi yeteneklerinin de ötesinde bir başarı elde etmelerini, bu insanların hayata bakış açılarıyla açıklarlar. “Özgüvenin kaynağı kendi hakkınızdaki düşüncelerinizdir, başkalarının sizin hakkınızdaki düşünceleri değil.”

 

Saygıdeğer Başkanımı basın kanalı ile izlediğim haberlerden tanıyordum. Kendisinin güleryüzü, mütevazı tavırları, pozitif enerjisi kısa zamanda herkesin gönlüne taht kurmayı başarmasına neden oldu. Çünkü içten bir gülümseme, insanlar tarafından kabul edilmenizi sağlar. Ne kadar samimi olduğunuzu ortaya koyar.

 

 İnsanlara içinizden geldiği şekilde rol yapmadan gülümsediğinizde onlarında size güldüğünü göreceksiniz. Bir insan düşünün girdiği her yere güneş gibi doğan, yüzüne bakınca hem güven veren, hem de enerjisi ve ışığı ile gönüllere taht kuran. İnsanın sosyal zekâsının güçlü olması, güleryüzlü olmasını gerektirir. İçten bir gülümseme, insanların bilinçaltında gereksiz korkuların oluşmasının önüne geçer. Pozitif bir insan girdiği her ortama ışık saçar.

 

Başkanım, Belediye binasından içeri girdiği andan itibaren pozitif enerjisi adeta tüm binayı sarıyor. Orada bulunan kim var ise bütün personele güleryüzlü bir şekilde selam verip, hal hatır sorarak güne başlayan ve kısa zamanda hem Belediye personelinin, hem de Melikgazi İlçe sakinlerinin gönlüne girmeyi başarmıştır. Yaşlısı, genci, çoluk, çocuğu ile herkesin dilini anlamaya çalışan ve hizmet için gecesini, gündüzüne katan ayrıca yenilikçi fikirleri ile Melikgazi İlçesinin kaliteli hizmetlerini daha da kaliteli hale getirmek için çalışan, çabalayan Sayın Dr. H. Mustafa Palancıoğlu Başkanıma çıktığı yolda başarılar diliyorum, yolu açık olsun inşallah…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları