MUSTAFA AYDOĞAN

YİNE FETÖ, YİNE KAYSERİ

MUSTAFA AYDOĞAN

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında TOGO Kuleleri tartışması çıktı. Bir yerde CHP’nin iç hesaplaşması gösterilmeye çalışılsa da kazıdıkça altından sürekli bir Çapanoğlu çıkıyor.

Ankara’da başlayan tartışmanın bir ucu da geliyor Kayseri’ye dayanıyor.

 Ne Kayseriymiş, ne Kayseri…

Bir Mehmet Metiner çıkıyor, “Kayseri Türkiye’nin Pensilvanyası’dır. Amerika’da Pensilvanya Türkiye için ne ifade ediyorsa, Kayseri’de bu manada Türkiye’nin Pensilvanyası’dır” diyor. Diğer taraftan FETÖ BORSASI konusunda yine Kayseri’nin adı ön plana çıkarılıyor.

Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Türkiye’nin gündemine oturan tartışmaları da geldi, geldi yine bir ucu Kayseri’ye dayandı.

Fetullahçı terör örgütünün iş dünyasındaki önemli isimlerinden olan İçişleri Bakanlığının Gri listede aradığı işadamı Rahmi Bıyık’a Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile iştiraklerinden ihale yağmış. 3 şirketin 2010-2016 yılları arasında 19 ihalede toplam 20.5 milyon TL aldığı iddiası Kayseri’de yine zihinleri bulandırdı.

Fetullahçı Rahmi Bıyık'ın şirketi, Kayseri Büyükşehir'den ihaleyi 2014'te almış… Yani… 17-25 Aralık'tan sonra! Bu da oldukça ilginç…

Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti., Kayseri Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan 2014 yılında 4 milyon 253 bin TL'lik ‘Plan Yapımı Danışmanlık Hizmeti Alımı' ihalesini alıyor, İhale başkan Mustafa Çelik döneminde de devam ettiriliyor. İmar planı 27 Ekim 2014- 26 Ekim 2019 arasındaki dönemi kapıyor. Şirketin ortağı Rahmi Bıyık, örgütün önemli iş adamlarından Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ile birlikte yurt dışına kaçtığını biliyoruz.

Kayseri Büyükşehir belediye tarihine göz attığımızda 30 Mart 2014 yerel seçimlerini kazanan Mehmet Özhaseki,5 kez üst, üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke imza attı. 10 Şubat 2015 tarihinde de istifa ederek AK Parti’den Milletvekili seçildi. Özhaseki’nin yerine ise 15 Şubat 2015’de Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Mustafa Çelik getirildi.

Cumhuriyet Gazetesinin 29 Nisan 2018 tarihinde yayımlanan haberinde ise Özhaseki ile Mustafa Çelik arasındaki ortaklığa işaret edilerek, halef ile Selefin ticari ilişkileri olduğu ve aynı şirkette ortaklıkları bulunduğu iddia edilmişti. İddiada ayrıca, Mustafa Çelik başkanlığı devraldıktan sonra bir şirkette ortak olduğu ailenin başka bir sigorta şirketine belediyeden ihale yağdırdığı, 2015-2018 yılları arasındaki 4 yılda Çelik’in ortağının şirketine 2 milyon TL’yi aşkın 4 ihale verildiği de yer almıştı.

Şimdi yeniden başa dönecek olursak FETÖCÜ Rahmi Bıyık’a kimin döneminde ihale verildiği apaçık ortaya çıkıyor.

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasında yaşanan gerilimden sonra Kayseri boyutunun iyiden iyiye araştırılması adı geçen Başkanların da mutlaka bu konuya bir açıklık getirmeleri şart oldu. Açıklasınlar ki işin aslı, astarı nedir Kayseri Kamuoyu da aydınlansın. Yoksa; SÜKUT İKRARDAN GELİR.

Yazarın Diğer Yazıları