MUSTAFA AYDOĞAN

YANILIYOR MUYUM?

MUSTAFA AYDOĞAN

“Hükümet tasarısının dışında gece yarısı getirilen ve 13 dakika içerisinde kabul edilen bu iki önergeden en çok istifade eden FETÖ olmuştur. Bu iki değişiklik yapılmamış olsaydı Kayseri ve Erzincan soruşturmaları ile 2009 yılında bile FETÖ’ye ciddi bir darbe indirilebilirdi” açıklaması yapan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un önergeyi meclise getirenler arasında imzası bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, "Olay 23 Haziran 2009'da Deniz Baykal'ın grup konuşmasıyla başlıyor. Bizim 25 Haziran'da konuştuğumuz kanun maddesini tarif ediyor" diyen Elitaş, "O yasal düzenleme çok doğru bir düzenlemeydi" ifadesini kullandı.

FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda daha sonra açıklamalarda bulunan CHP’li Özgür Özel’in açıklamalarına da cevap veren Elitaş, "Özel hâlâ bu iddiada bulunuyorsa aklında eski cuntacılara yol gösterme vardır. Eğer Özel bunun iddiasındasınız diyorsa, birileri kendi konumundan fırsat kollayarak tecavüz yaparsa, darbe yapmaya heveslenirse bunlar yargılanmasın diyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle İlker Başbuğ mahkemeye verilirken, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in de aralarında bulunduğu 12 Milletvekilinin Pensilvanya’ da Fethullah Gülen ile yaptıkları görüşmenin resmi daha önce gündeme getirilmişti.

Elitaş ve Başbuğ arasındaki yaşananların ardından  “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmaları iyice sertleşti. FETÖ’nün 2012’de organize ettiği program için gittikleri Amerika’da örgüt lideri Fetullah Gülen’i ziyaret eden 12 AKP’li vekilden biri olan ve Gülen’in sağ tarafında bağlayıp yer alan bir diğer AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in “Bizi Meclis gönderdi” şeklindeki çıkışı, yeni bir polemiğin kapılarını da araladı.

Önceki gün CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, AKP’li Tamer’in sözlerini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırlayan CHP’li Tanal; önergede şu soruları sordu.

2012 yılında ABD’nin Boston şehrinde FETÖ’nün organize ettiği “Kültür Günleri” programına katılan ve Pensilvanya’da örgüt lideri Fetullah Gülen’le görüşen 12 Ak Parti milletvekili, TBMM Başkanlığı tarafından mı görevlendirilmiştir? Şayet 12 Ak Parti milletvekilini Meclis görevlendirmişse, Milli İradenin tecelligâhı TBMM Başkanlığı hangi gerekçeyle, hangi yasal dayanakla milletvekillerini FETÖ’nün etkinliğine göndermiştir?

2- Halen Ak Parti Kayseri Milletvekili olan İsmail Tamer’in iddia ettiği gibi Ak Parti grubu çalışanları ve milletvekilleri, TBMM’nin onayı ve görevlendirmesi sonucu mu ABD’ye giderek FETÖ’nün organizesindeki etkinliğe katılmış ve Fetullah Gülen’i ziyaret etmiştir?

3- 2012 yılında FETÖ’nün organize ettiği etkinlik için ABD’ye giden Ak Parti grup çalışanlarının ve milletvekillerinin masrafları TBMM bütçesinden mi karşılanmıştır? Şayet masraflar TBMM bütçesinden karşılanmışsa harcanan para miktarı ne kadardır?

4- FETÖ’nün organize ettiği etkinlik için ABD’ye giden Ak Parti grubu çalışanlarının, Ak Parti milletvekillerinin masraflarının TBMM bütçesinden karşılanmasının yasal dayanağı var mıdır?

5- 12 Ak Parti milletvekilinin 2012 yılındaki ABD ziyareti, Meclis Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde midir? Şayet 12 Ak Parti milletvekili Meclis Başkanlığı tarafından görevlendirilmediyse, Kayseri’de yerel televizyon programına katılan Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer neden “Meclis tarafından ABD’ye gönderildiklerini” savunmaktadır?"

Eğer ki TBMM Başkanı Mustafa Şentop bu soru önergesine cevap verirse bazı karanlık noktalar da aydınlanmış olacak.

FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda tartışmalara katılan CHP’li Mahmut Tanal’da AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer tarafından mahkemeye verilecek mi?

Demek ki, FETÖ’nün siyasi ayağı üzerinde fazla yorum yapmamak ve “açığa çıksın” dememek  lazım mış… YANILIYOR MUYUM?

Yazarın Diğer Yazıları