MUSTAFA AYDOĞAN

TULUMBADA SU BİTTİ!

MUSTAFA AYDOĞAN

Size bir okul niçin kapatılır?

Kendinizce düşünün, taşının bakalım ortak noktada buluşabilecek miyiz?

“Seni bir duyalım” diyenleriniz olacak mutlaka, bence bir okul başarısızlığı nedeniyle kapatılır, yıkık, dökük, viranedir o nedenle kapatılır.

Yıkılan, dökülen bir şey yok ama ortada bir başarı var. İşte insanın aklına, mantığına yatmayan da bu.

Geçtiğimiz hafta sonu Erciyes Üniversitesi içerisinde bulunan Erciyes İlköğretim okulunun kapatılmasına tepki gösteren veliler ve öğrenciler okul içerisinde toplanarak tepki gösterdiler.”Okuluma ve geleceğime dokunma” diye bir de pankart açtılar. Veliler ve öğrencilere CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ta destek verdi. Arık, eğitim sisteminin 17 yılda 15 kez değiştirildiğini, okulların nitelikli ve niteliksiz diye ayrıldı bir sistem olduğunu belirterek yine ilginç rakamlar verdi. Araştırmaya göre Türkiye’nin Gambiya’nın bile gerisinde 98.sırada olduğunu söyledi. Hatta, İlkokulda eğitim kalitesi bakımından Ermenistan, Yunanistan ve İran’ın da gerisinde 94.sırada olduğunu ileri sürdü. Ortaokulda okullaşma bakımından da 84.sırada olduğumuzu dile getirdi.

Şimdi bu rakamlara bakınca şapkamızı önümüze koyup biraz düşünmemiz gerekmiyor mu?

Deve’ye sormuşlar,”Neren eğri” diye, o da “Nerem doğru ki” demiş ya işte o hesap neyin neresinden tutsak elimizde kalıyor.

Erciyes İlköğretim okulu öğrenci ve velilerinin yanında bakıyoruz CHP Milletvekili Çetin Arık var. Bu durum Kayseri’de yaşanıyor ve AK Parti Milletvekilleri her zaman olayları geriden izliyorlar. Aslında çözüm üretecek olanlar onlar ama yoklar. Seçim zamanı gelince meydana çıkıyorlar, mangalda da kül bırakmıyorlar.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık geçtiğimiz hafta Cuma günü Olay Türk Televizyonunda konuğumuz oldu. Anlattıklarına göre Kayseri’ye hızlı tren bir başka bahara kaldı, eğer o bahar da gelebilirse. Bir diğer iddiası da ERÜ’nün kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ve “Kapısına kilit vurulursa kimse şaşırmasın” dedi. Bunları Kayserimiz hak ediyor mu, etmiyor. Niçin etmiyor?

Çünkü AK Parti’nin en çok oy aldığı illerden birisi Kayseri. Dahası da var; Kayseri Sanayicisi mutlu değil, küçük esnaf AVM’ler sayesinde bitirildi. Belediyelerimiz hala AVM peşinde.

Kayserimizin güzide yerlerinden olan eski Bünyan Garajı’nın olduğu yere de AVM yapılması söz konusu. Bu şehirde Cumhuriyet Meydanına da yapmaya kalksalar şaşırmam. Olmaz denilen şeylerin adresi olduk. Birkaç sene sonra Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde’nin de gerisinde kalsak bile AK Parti Kayseri’den o kadar rahat ki bizde sorgulama yok ödüllendirme var. Yine de basarız oyları lambanın göbeğine. Bununla da yetinmez oy pusulasının resmini çeker sosyal medyadan yayınlarız. Kayseri Cumhurbaşkanı çıkardı, Bakanlarımız oldu, Genel Başkan yardımcılarımız oldu velhasıl olan da yine Kayseri’ye oldu. Bir hızlı tren projesi bile askıda bekliyor. Her yere var Kayseri’ye gelince TULUMBADA SU BİTİYOR.

 Yine bunları da Çetin Arık’tan duyuyoruz.

Çetin Arık Olay Türk Günden programında bir konuyu daha hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın; “İzmir Büyükşehir Belediyesi T.C tabelasını assın, söz ben de asacağım” dediğini, şimdi ise sözünü yerine getirmesini beklediklerini ifade etti. Hatta,“Ben Büyükkılıç’a inanıyorum verdiği sözü yerine getirir” diye de bir yaklaşımda bulundu. Bizler de bekleyip görelim yerine getirecek mi, getirmeyecek mi?

Yazarın Diğer Yazıları