MUSTAFA AYDOĞAN

TATİLCİLERE TAKİP!

MUSTAFA AYDOĞAN

Hiç kimse Devleti kandıramaz, devlet isterse vatandaşın ne zaman, nerede olduğunu anında bulur ortaya çıkarır. Bunu hem de elimizdeki telefonlar sayesinde yapar.

Bakın işte bir örnek; Daha önce tartışma konusu olan konaklama vergisinin ardından şimdi de devlet yerli turistin nereye gittiğini, hangi oteli tercih ettiğini takip edecek.

2020'de Kültür Bakanlığı tarafından oluşturulacak düzenlemeyle, cep telefonu operatörleri müşterisinin hangi şehre ve otele gittiğini devlete bildirecek. Bu düzenlemeye de “İç turizm takip sistemi” deniliyor.

Yani özel hayatın gizliliği diye bir şey de kalmamış olacak böylece. Eşinize, dostunuza nereye gittiğiniz konusunda yalan söyleyebilirsiniz ancak Devlete yalan söyleyemezsiniz.

İnanın benim aklıma BBP lideri rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası geldi. Acaba 25 Mart 2009’da ülkemizde aynı cep telefonu operatörleri yok muydu?

Olduğuna göre,  Cep telefonu görüşmeleri, uydu görüntüleri, gelişmiş radar takip sistemleri ve görgü şahitlerinin yer belirtmelerine rağmen enkaza niçin üç gün sonra ulaşıldı. O günden bu yana Yazıcıoğlu'nun kazaya mı yoksa bir suikasta mı kurban gittiği hala tartışılıyor.

Şu anda mutlaka bu yazıyı okuyanlar da Rahmetli Yazıcıoğlu’nun suikasta kurban gittiğini düşünüyorlardır.

Demek ki bazen Devletin gözünden de başka şeyler kaçabiliyormuş Yazıcıoğlu Helikopter kazası gibi.

Bir Devlet kendi vatandaşının nereye tatile gittiğini, hangi otelde konakladığını, kaç gün kalıp tatil yaptığını bu şekilde kontrol altına alır mı?

Avrupa’nın hangi ülkesinde böyle bir uygulama yapılıyor ben bilmiyorum, olduğunu da sanmıyorum. Kendi ülkende yaşayan insanlara, kendi vatandaşına güvenmeyeceksin de kime güveneceksin. Böyle fikirler kimden çıkıyorsa çıksın yapılacak olan doğru bir uygulama değil. Böyle bir uygulama özel hayatın gizliliğini ihlalin tam da daniskası.

Devlet vatandaşa ve otel işletmecilerine açıkça; “Size güvenmiyorum, takip edeceğim” diyor.

ERKEN GENEL SEÇİM SİNYALİ

Olay Türk Tv’de Gazeteci arkadaşım Hüseyin Göktaş ile birlikte yaptığımız Gündem programında çeşitli kaynaklardan aldığım bilgiye dayanarak 2020 yılının Haziran ayında Erken Genel seçim yapılabileceğini söylemiştim. Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Yeniçağ'a yaptığı açıklamada Türk siyasetinin sıcak bir döneme girdiğini belirterek "2020 yılının sonunda ya da 2021 yılının başında yeni bir seçim bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Demek ki  ufukta erken genel seçim görünüyor. Bakalım benim kaynaklar ve Konsensus araştırma şirketinin açıklaması tutacak mı, bekleyip göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları