MUSTAFA AYDOĞAN

TARİHTEN DERS ALALIM

MUSTAFA AYDOĞAN

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün ilimize gelerek Cumhuriyet Meydanında halka hitap edecek. Bir dizi de açılışa imza atacak.

Ben bugün meydanda yapacağı açıklamaları herkes gibi çok merak ediyorum.”Kayseri’ye şu kadar yatırım yaptık” diye rakamlar vereceği kesin. Hatta Hızlı tramvay konusunda daha önceki mitingde verdiği müjde hafızalarımızda bugünkü gibi duruyor. O gündür bu gündür hala fizibilite çalışmaları bir türlü yapılıp bitirilemedi. Fizibilite çalışması demek ki bu kadar zor ve bayağı da zaman isteyen bir şey…

Görüyoruz ki Sivas ve Yozgat bizden önce hızlı trenle seyahat edecekler. Çünkü Kayseri o zamanki projenin dışında kaldı. Şuç;Kayseri Su ve Kanal idaresinin. Suyu kesti Tulumbada su kalmadı.

Sanki su ile çalışan değirmen mübarek. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın,”Kayseri niçin proje dışı kaldı” sorusuna ulaştırma bakanının verdiği cevap: “Tulumbada su bitti”

Tulumbaya su gelirse bizim hızlı tren projesi de yeniden hayata geçirilecek. Haydi hayırlısı…

Cumhurbaşkanımız mitinginde herkesin merak ettiği Hızlı tren konusunda yapacağı açıklaması mutlaka olacak. Konya mitinginde de “Kayseri Hızlı tren’e binecek” müjdesi vermişti. Kayseri hızlı trene elbette binecek de ne zaman binecek orası biraz meçhul.

Şimdi gelelim İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın Suriyeliler konusunda yaptığı açıklamaya;

Türkiye’de bazı illerde artan Suriyeli nüfusu nedeniyle gelecekte Araplaşma tehlikesi yaşanabileceğini, bunun için de önlem alınması gerektiğinin üstünü çiziyor. Araplaşma tehlikesi yaşanmasına gerek yok, zaten yeterince Arap sevdalılarımız var bu ülkede. Suriyeliler konusunda önlem alınmadan önce bazı vakıf ve Cemaatler konusunda önlem alınmalı. FETÖ terör örgütü elebaşına zamanın behrinde “Tövbe haşa” Allah’a tapar gibi tapanları da gördük, gelinen süreçte ondan bile ders almadık. Besleyip, büyütüyoruz, sonra da vah, tüh yapıyoruz.

“Bir musibet bin nasihatten iyidir” denilir ama bazı örümcek tutmuş beyinler ne nasihatten, ne de musibet den ders almıyor. İyi partililerin dikkat çektiği konulardan biri de; 2040 yılında bazı illerde Arap nüfusu sayısının o il nüfusunun yüzde 60’ını oluşturacağını söylemesi. Yapılan hesap kitaplar doğru ama,“Barış Pınarı” harekatı ile oluşturulacak güvenli bölgeye 2 Milyona yakın Suriyeli sığınmacıların yerleştirileceği söyleniyor, umarım öyle olur.

Hatay’ın nasıl Türkiye topraklarına katıldığını ve orada yapılan referandumu da unutmayalım. Zaten tarihten ders alırsak sorun kendiliğinden çözülür. Kendilerine faydası olmayan Arapların, başkalarına faydası olmayacağını da bilmemiz lazım.

Sevgi ve muhabbetle iyi hafta sonları diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları