MUSTAFA AYDOĞAN

SOĞUK DUŞ MU? MHP'YE ŞOK MU?

MUSTAFA AYDOĞAN

Hamama gidip saunada terledikten sonra soğuk duşun altına girip birden titrersiniz. Soğuk duş insanı birden kendine getirir.

Hiç beklemediğiniz anda istemediğiniz bir şeyin olması da size ani şoklar yaşatır. Tüm MHP’liler de bu günlerde büyük bir Şok yaşıyorlar. Sanki hamamda soğuk duşun altına girmiş gibi oldular.

Nasıl olmasınlar ki?

21 Şubat Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı tüm Ülkücüleri titretirken, Ülkücü Mustafa Erol’un da kemiklerini mutlaka sızlatmıştır.

12 Eylül öncesinde Dev-Yol üyesi olmak ve cinayet işlemek suçlarından idamla yargılanan birisini tutacaksınız adeta ödüllendireceksiniz. Ne ile? Hem de Avusturya Büyükelçiliğine atayarak.

Ozan Ceyhun ismini bilmeyenler bilmeyebilir ancak tüm ülkücüler bu ismi bilir.

Bilmeyenler için hatırlatmak istiyorum;

Ozan Ceyhun, 12 Eylül öncesinde Dev-Yol üyesi olarak silahlı eylemlere katılmak, ayrıca 1977 yılında İstanbul'da bir öğrenci yurduna düzenlenen ve ülkücü Mustafa Erol'un hayatını kaybettiği bombalı saldırının faili olmakla suçlandı. Hakkında idam istemiyle dava açılırken Ceyhun önce Avusturya sonra da Almanya'ya gitti.

1992 yılında Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşlığına geçti. Aynı zamanda yazar Demirtaş Ceyhun'un da oğlu olan Ozan Ceyhun Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yaptı. Ceyhun 2000 yılında idamla yargılandığı davada beraat etti.

2002'de Türkiye'ye dönen Ceyhun AKP'de görev aldı. AKP'de danışmanlık yapan Ceyhun, 2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Allah tüm seçmenlerden razı olsun ki Ozan Ceyhun’a Meclis yolunu kapatmışlar ve seçmemişler.

Şöyle bir bakıyorum da MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli CHP’den gelecek tüm tekliflere kapıyı kapadığını duyurmuşken, Ozan Ceyhun’un atama kararına tepki gösterenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’da yer alıyor.

Öztrak, “"Açıkçası son dönemde Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan atamalar diplomasi mesleğini bir kariyer olmaktan çıkardı. Bu kişi hangi diplomatik kariyerine dayanarak Viyana gibi önemli bir merkeze büyükelçi olarak atanıyor? Bir de kendisinin bundan önce Prag'a atanan büyükelçi Egemen Bağış'ın da yakın dostu olduğu söyleniyor. Herhalde orada canları sıkılmasın diye birbirlerine yakın olan yerlere gönderildiler herhalde. Tavla oynarlar. Şunu açık söyleyeyim gerçekten şu anda Dışişleri bakanlığında yapılan bu atamalar işba noktasını geçmiştir. Yani yeni deyimiyle doyum noktasını aşmıştır” diyor.

İYİ Partili Lütfü Türkkan’da Twitter hesabından, “Mustafa Erol’un katilinin Viyana’ya Büyükelçi atanması, Ak Parti’de Ülkücü düşmanlığının bir türlü bitmediğinin işaretidir. Birileri beka mı demişti?” diye soruyor.

Koray Aydın ise paylaşımında, “Ülkücü Şehit Mustafa Erol’un katilini ve Türk milletine “soykırımcı” iftirasını tasarı hazırlayarak atıp, ihanet eden birini, Türk milletini ve Türk devletini temsil makamına atamak, nasıl bir gaflettir? Bu atamaya imza atanları millet ve tarih affetmeyecektir “ yorumuyla tepki gösteriyor. Ayrıca İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığının bu konuda yaptığı yazılı basın açıklaması var.

MHP’lilere bakıyorum Sus-Pus…

Ne oluyor, neler oluyor ülkücü Şehitler sizler için bir şey ifade etmiyor mu?

Her şey bu kadar çabuk unutulmamalı ve üstü bir kalemde silinmemeli. Bence İstanbul’daki Adana erkek öğrenci yurdundaki bomba 20 Şubat’ta yeniden patladı. Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Mustafa EROL.

Yazarın Diğer Yazıları