MUSTAFA AYDOĞAN

SİYESET YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

MUSTAFA AYDOĞAN

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra CHP’li Öztürk Yılmaz’da yeni parti kurmak için kolları sıvadı.

Türkçe ezan açıklamaları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan söylemleri nedeniyle CHP Disiplin Kurulu Öztürk Yılmaz’ı ihraç etmişti.

Partiden ihracının ardından,” Bunu bir vefasızlık olarak görüyorum, bağımsız olarak devam edeceğim. Taban, yönetim gibi düşünmüyor. Bunu aldığımız tepki ve desteklerden anlıyoruz. Bundan sonraki süreçte daha çok, her konuyu gündeme getireceğim. Milletvekilini, millet seçer. Parti disiplini diye milletvekiline zincir vurulması milletin vicdanını kanatmıştır” açıklaması yapan Öztürk, önceki gün de yeni parti sinyali verdi. Hem de yanında herkesin yakından tanıdığı MHP’li isimler vardı.

Milli Görüşü temsil ettiğini söyleyen Saadet Partisinin karşısına Yeniden Refah Partisi’ni kuran rahmetli Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, “Milli görüşün asıl temsilcileri biziz” diyerek bayrak açtı.

Yeniden Refah’la birlikte yeni kurulacak olan parti sayısı 4’e yükselecek.  Daha şimdiden bırakın siyasetin renklenmesini, bir yandan da yeniden şekilleneceğe benziyor.

31 Mart seçimlerine Millet İttifakı olarak giren CHP ve İYİ Parti arasında son günlerde ipler iyiden iyiye gerilmeye başladı. Şimdiden bir çatlak da oluştu diyebiliriz.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "CHP'nin her yaptığına 'evet' diyerek, savunmuyoruz. CHP, HDP ile kurumsal olarak devam edeceğim diyebilir, tercihidir ama biz bu bileşen içinde olmayız" diyerek restini çekti. Genel Başkan Meral Akşener’de benzer açıklamayı yaptı.

Buna karşın CHP’den şu ana kadar bir ses seda çıkmadı.” HDP ile kurumsal bir bağımız yok” denmedi.

Bu açıklama gelmediği sürece de İYİ Parti geri adım atmak niyetinde görünmüyor.

Yalnız tüm bunlar yaşanırken bir yandan da dedi kodu kazanı kaynıyor. İYİ Parti’nin AK Parti ile ittifak yapacağı ve MHP ile ittifakın bozulacağı iddiaları var. Her ne kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sürekli, “Cumhur ittifakı’nın sonuna kadar arkasındayız” dese de, elin ağzı torba değil büzülmüyor. 2023’de veya bir erken Genel seçimde İYİ Partinin oylarının MHP’nin oylarından daha fazla olacağı boyuna pompalanıyor, bu da AK Parti’nin iştahını kabartıyor.

AK Parti bir yerde ittifak yapmak zorunda çünkü; her ne kadar Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partiler AK Parti’den oy alamaz denilse de az veya çok alınacağı ortada. AK Parti’den istifalara tanık oluyoruz. Kaybedeceği 2- 3 puan bile çok, çok önemli. Tek başına iktidar olmasının önü kapanmış olur.

İktidardaki AK Parti yeni bir strateji geliştirmediği sürece gittikçe küçülmeye mahkum. Sürekli yeni vergiler koyarak, her şeye durmadan zam yaparak bir yere varamaz. Tepkiler gittikçe daha da çoğalıyor. Kazanma yerine kaybediyor, bu kaybediş yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde de sandığa açık,açık yansır.Millette bir hoşnutsuzluk var,bizler bunu görüyoruz ama PELİKANCILAR nasıl görmüyor onu bilemeyiz. Yerel seçimlerde kaybedilmesinin sorumlusu olarak da zaten bu PELİKANCILAR gösteriliyor.Bunu söyleyenler arasında da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Aydın Ünal bulunuyor.

Benden hatırlatması gerisi AK Parti ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bileceği iş…

Yazarın Diğer Yazıları