MUSTAFA AYDOĞAN

SİGARA İÇMEK HARAM

MUSTAFA AYDOĞAN

FETÖ terör örgütü elebaşı Gülen, 1 Şubat 2010 tarihli “Kırık Testi” sohbetinde aynen şöyle konuşuyor:

“İnsanın kendi canına kıyması kat’iyen haram olduğu gibi, sağlığına şöyle ya da böyle zarar vermesi de haramdır. Çünkü bedeni ona temlik edilmemiş, bir emanet olarak koruması şartıyla verilmiştir. Aksi emanete hıyanettir. Canı korumak, dini, nesli, aklı ve malı korumak gibi olmazsa olmaz bir yükümlülüktür. Bu açıdan sigara insan sağlığına zarar vermesi yönüyle haramdır.”

Sigara içmek haram ama insan öldürmek, başkalarının hakkını yemek, sahte evrak düzenleyerek suçsuz insanları iftira ve yalanla cezaevlerine attırmak bunlar helal.

Bugün ülkemizde sigaradan alınan vergi yüzde 87. Bu rakam bizi dünyada bu konuda lider ülke yapıyor.

Devletimizin bu yıl sigaradan beklediği ÖTV geliri 64.8 Milyar lira.

Haram olan bir şey üzerinden elde edilen gelir sevap olur mu, ya da Mübah’mı?

Sigara’ya haram diyorsak bunu da düşünmemiz lazım.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bizlerin sağlığını düşündüğü için sigara’ya peş peşe yapılan zamları az buldu hala zam peşinde. Bir de sigara içilen alanlara getirilen kısıtlamalardan en sonuncusu özel aracında bile sigara içememe yasağıydı.

Aracında sigara içenlere 134 lira para cezası getirildi. Bir taraftan “Haram” denilen sigara içenlerin hem sağlığına, hem kesesine zarar veriyor vermesine de devletin kasasına da Milyarların girmesini sağlıyor.

 Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Rize tanıtım günleri kapsamında düzenlenen ,”Bırakalım sigarayı, içelim Rize çayı” programında yaptığı konuşmada, tek tip sigara paketi uygulamasına geçileceğini ve çekici, özendirici hiçbir unsura yer verilmeyeceğini belirttikten sonra” Bugün burada bir karar vermemiz lazım. Bu melaneti bırakalım, kendi kendimize zarar veriyoruz. Hem kasaya, hem keseye, hem vücuda. Yazıktır, günahtır. Bu israf. Ben Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır. Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi. 'Haramdır' dedi. Niye? Kasaya, emanet-i ilahi olan bu vücuda zararı var mı? Var. Doktorlar da burada. Öyleyse haram” diye konuştu.

Devlet vergilerden elde ettiği geliri ne yapıyor?

Çeşitli hizmetlerde kullanıyor, işçinin, memurun, emeklinin maaşlarını ödüyor, yol yapıyor v.s

Yani haramdan elde edilen geliri kullanarak harama girmiyor mu?

Madem sigaranın haram olduğunu düşünüyorsunuz sigara kullanmayı ve sigara satışını yasaklayın olsun bitsin. Ne vatandaş harama bulaşmış olur, ne de Devlet.

Bizlerin sağlığını düşündüğü için Sayın Başkanımızdan Allah razı olsun, Allah Devletimize zeval vermesi.

Yeri gelmişken CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi 4 yıllık Üniversiteyi kazanan öğrencilere 1200 TL öğrenim yardımı yapıyor. Ayrıca öğrencilere karşılıksız Burs veriyor.2019 yılında Mersin’de  Üniversiteye giren öğrenci sayısı 8 bin. İnsanların sağlığını bu kadar düşünmüşken biraz da dar gelirli aileleri düşünerek AK Partili Belediyeler de böyle bir çalışma yapamaz mı? AK Partili Belediyelerin eli darsa o ayrı vermesinler!

Yazarın Diğer Yazıları