MUSTAFA AYDOĞAN

ŞİDDET GÖREN KADININ İSYANI

MUSTAFA AYDOĞAN

Emine Bulut’un kocası tarafından kızının gözleri önünde öldürülmesinin ardından Türkiye ayağa kalkmıştı.

Hatta Cumhurbaşkanımız kadın cinayetleri konusunda “İdam parlamentoda gündeme getirilsin ben onaylarım” demişti.

Her geçen yıl daha da artan Kadın cinayetleri konusunda oldukça hassas bir dönemden geçmemize rağmen, bazen mahkemelerin verdiği kararla adeta beyin sarsıntısı geçiriyoruz.

Eskişehir’de yaşanan bir olay bu kadarına da pes dedirtti.

Boşanmak üzere olduğu eşini boynu, göğüs bölgesi ve vücudunun çeşitli yerlerinden 15 kez bıçaklayan koca, ilk duruşmada tahliye ediliyor.

Ölümden dönen kadın ise haklı olarak isyan ediyor ve “Ağır cezada yargılanması için ölmem mi lazım” diye isyan ediyor.

Şimdi bu kadın ikinci bir kez saldırıya uğrar ve öldürülürse bunun sorumlusu kim olacak. Karısını 15 yerinden bıçaklayan kocasını ilk duruşmada tahliye eden mahkeme heyeti bunun vebalini üzerinde nasıl taşıyacak?

Bizler bu zihniyette olduğumuz ve suçlular da hak ettikleri cezaya çarptırılmadıkları sürece daha çok kadın cinayetine tanıklık ederiz.

GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE

Ak Parti MYK'sında Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkinden sonra Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin kameralar karşısına geçerek,”Bu arkadaşlarımızın istifa etmemiş olmaları kendileri açısından yanlıştı” açıklaması yaptı.

Bu açıklama bir yerde diğer milletvekillerinin de önünü açtı. Bundan sonra hem Ahmet Davutoğlu ile hem de Ali Babacan ile yoluna devam edecek olan Milletvekilleri teker, teker istifalarını açıklayacaklar. Böylelikle gidecek olanlar ve kalacak olanlar daha da netleşecek.

Mehmet Ali Şahin’in açıklamasından hemen sonra AKP 25. Dönem Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz ile AKP İstanbul İl Kadın Kolları Yedek Yönetim Kurulu üyesi Fatma Yavuz partiden istifa etti.

 AKP İstanbul İl Kadın Kolları Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yavuz istifasını Twitter hesabından duyurdu. Yavuz, “Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti'den istifa ediyorum” dedi ve e-devlet üzerinden siyasi parti üyeliği iptal başvurusu ekranını paylaştı.

PEJMÜRDE EDERİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "İşini yap, başımızın üzerinde yerin var; ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net" diye konuştu.

İçişleri Bakanının bu açıklamasından sonra arama motorlarından en çok aratılanlar arasına girmiş bu pejmürde.

Öncelikle Türkçe bir kelime değil ve dilimize Farsça’dan geçmiş. Sıfat olarak kullanılan pejmürdenin iki anlamı vardır. Kılık kıyafet için kullanıldığında yırtık pırtık, eski püskü gibi anlamları bulunur. Pejmürde kelimesi kişi için kullanıldığında ise eski püskü kılıklı, üstü başı dağınık ve perişan anlamlarına gelmektedir. Pejmürde kelimesi genelde perişan etmek anlamında kullanılır.

Ben de diyorum ki; “Gelin şu Türkçemizi doğru dürüst kullanmaya bakalım. Türkçeyi daha tam anlamıyla öğrenememişken bir de Farsça,  Arapça ve Fransızca kelimelerle insanların zihnini bulandırmayalım. Kimse de kimseyi perişan etmesin. Hep yıkıcı dil kullanma yerine biraz da yapıcı olalım. Ne dersiniz?”

Yazarın Diğer Yazıları