MUSTAFA AYDOĞAN

SEN HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM

MUSTAFA AYDOĞAN

Bir insanın bir eli Yağ’da, bir eli Bal’da olunca ne krizden haberi olur, ne de işsizlikten. Yani onlar için işler ayna, çal, çal oyna.

İşte o bahsettiğim kişilerden birisi de AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez. O’nun Soyadı Etyemez ama vatandaş’ta et’i alamadığından yitemiyor.

Halil Etyemez,  17 yıldır Türkiye'de işsizlik ve ekonomik krizin yaşanmadığını belirterek, "Sadece kısa bir dönem ekonomik daralma yaşadık" diye konuşuyor.

Etyemez, demek ki vatandaşlarla hiç muhatap olmuyor. Niye olsun ki, Milletvekili seçilmiş Meclis’e kapağı atmış, amacına ulaşmış.

Konya’da devlet yatırımlardan ün yüksek payı alan iller arasında geliyor ne kadar övünse az. İnsan böyle vekillere söyleyecek söz dahi bulamıyor. Konyalılar kendisinden memnunsa bizlere zaten söz düşmez.

Demek ki işsizlik rakamlarından da haberi yok, ekonomik sıkıntılardan da, EYT’lilerden de, geçim sıkıntısı nedeniyle artan boşanmalardan, kadın cinayetlerinden, intiharlardan da, peş peşe konkordato ilan eden iş insanlarından da, kapanan işyerlerinden, aldığı kredileri ödeyemeyip icralık olan 20 Milyona yakın insanımızdan da haberi yok. Ürünleri masrafları karşılamadığı için Traktörüne, evine, bağına, bahçesine haciz konulan çiftçiden de. İş bulamadığı için ailesinin yüzüne bakamayan Üniversite mezunlarından da. İş garantisi olmadığı için 600 lira maaşla birkaç saatliğine çalıştırıldıkları için  SGK önünde açıklama yapan bina görevlilerinden de. Yazık…

 Normal karşılamak lazım çünkü belki de Televizyon izlemeye, Gazete okumaya da zaman bulamıyordur. Televizyonu da izlediği zaman kesinlikle dünyayı tozpembe gören yandaş kanalları seyrediyordur.

Diğer birkaç kanala bakıp da moralini niye bozsun ki? Yine yandaş bazı Gazeteler var ki müjde üstüne müjde veriyorlar.

Emeklilere iki günde bir Ocak ayında yapılacak olan maaş artışlarını hem de abarta, abarta sütunlarına taşıyorlar. Aylar öncesinden daha doğmamış çocuğa don dikiyorlar.

Yeter ki onlar ve Milletvekili Halil Etyemez ve onlar gibiler mutlu olsun. Fakir, fukara mutluluk nedir, gülmeyi unuttu. Evine ekmek götürebilme derdinde…

SEN HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM

Polis olarak görev yaptığı sırada KHK ile görevinden ihraç edilen Zekeriya Altunok,16 ay cezaevinde yatıyor sonra da “yanlışlık olmuş” denilerek beraat ediyor. Ardından Vatani görevini yapmak için Ağrı Doğubeyazıt’a gidiyor. Altınok, Kozlu bölgesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırı sonucu şehit oluyor. Önceki gün Kalemkırdı camiinde yapılan cenaze töreninde hoca “Hakkınızı helal ediyor musunuz” diye soruyor. Asıl o bize hakkını helal ediyor mu ona sormak lazım. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Allah tüm teröristleri kahretsin, inşallah şehidimizin kanı yerde kalmaz.

Yazarın Diğer Yazıları