MUSTAFA AYDOĞAN

ŞEHİDE SAYGI !

MUSTAFA AYDOĞAN

Aslında bu konuya hiç girmek istemiyordum, ama artık basına yansıyınca ben de kendimce yorumlamak istedim.

27 Şubat’ta rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz Develi’de binlerce vatandaşın tekbir ve duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Onu aslında toprağa değil kalbimize gömdük.

Rabbim bir daha ülkemize ve ülkemiz insanlarına şehit acısı yaşatmasın. Tüm Türkiye olarak şehitlerimize üzülüyor, gözyaşı döküyoruz ancak en büyük acıyı yakınları yaşıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor hem de bu ateş bir daha hiç sönmüyor.

Şimdi asıl konumuza dönelim…

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un ne kadar mütevazi ve beyefendi olduğunu hemen, hemen bilmeyen yoktur.

O bile hem de şehit cenazesinde sinirlenip tepki gösteriyorsa, mutlaka bir haklılık payı vardır.

Cenazeye katılanlar arasında Sayın Valimiz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’da bulunuyordu.

Cenaze namazının ardından Vali Şehmuz Günaydın’ın aracı kalabalığı yara, yara cenaze aracına kadar ilerliyor. Bu duruma cenazede bulunan vatandaşlar ise haklı olarak tepki gösteriyorlar.

MHP Milletvekili Baki Ersoy’da Vali Günaydın’ın korumalarına, “kardeşim bu ne rezillik böyle, kalabalığı yara, yara niçin ilerliyorsunuz?” diye sorunca bu kez korumalar, “İleride Bakan bey ve Vali Beyi alacağız” diye cevap veriyorlar.

Bunun üzerine Ersoy’da,”Hangi bakanı cenazede bakan mı var?” deyince de,”Taner Yıldız Bakanımızı” karşılığını alıyor.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un,“Kardeşim ne bakanı o da bizim gibi Milletvekihli” demesi üzerine de ortam iyice geriliyor.

 Daha ötesini yazmıyorum.

Diyelim ki orada bakan var…

Ortada bir de şehit cenazesi var,

Bazı şehitlerimizin cenazesin birkaç Bakan birden katılıyor, her bakanın ve Vali’nin makam aracı şehit cenazesine katılan kalabalığı yara, yara ilerlerse bu durum hiç de hoş olmaz, şimdiye kadar böyle bir şeye de rastlamadık.

Kimseye saygı gösterilmiyor ise bile şehit cenazesine saygı gösterilmesi lazım. Kalabalığı yara, yara ilerlemek yerine makam aracı belirli bir yerde bekletilir sayın Yıldız ve Valimiz’de makam aracına binerek giderler.

Yaşanan bu duruma ben inanıyorum ki ne Valimiz, ne de Yıldız’ın haberleri olsa müsaade etmezler, kalabalığı yara, yara makam aracının cenaze aracına kadar ilerlemesine rıza göstermezlerdi.

Eğer ki, “Makam aracının kalabalığı yararak cenaze aracına kadar gelmesini biz istedik” diyorlarsa da hiç kusura bakmasınlar bu tamamen yanlış. Zannedersem bu konu hakkında şimdi olmasa bile ileride bir açıklama yapılacaktır.

Bir de şehit cenazelerinin ardından vatandaşların Suriyeli sığınmacıların ev ve işyerlerine zarar vermeleri bizlere hiç yakışmıyor. Onlar da canlarını kurtarmak için kapımıza, ülkemize sığınmış insanlar. Böyle muamele etmek bizlerin şanına asla yakışmıyor. Esed zulmünden kaçarak sınırlarımıza kadar gelen Suriyelilerin soğuk kış gününde çocuklarının yalınayak, aç, susuz hallerini görünce içimiz sızlamıyor mu? 

Benim sızlıyor, lütfen insanlığımızı kaybetmeyelim onlar da sıcak yuvalarından kopmayı, huzurlarının bozulmasını istemezlerdi. Onları Tanrı misafirleri olarak görelim, ona göre muamele edelim.

Yazarın Diğer Yazıları