MUSTAFA AYDOĞAN

SAY, SAY BİTMİYOR, SAT, SAT BİTMİYOR!

MUSTAFA AYDOĞAN

Bakıyorum da Belediye Otobüsleri taşıma ücretlerine yapılan zamlardan sonra sosyal medyada kıyametler kopuyor.

Bir yandan “Gönül belediyeciliği” ni eleştirenler, diğer yandan AK Parti’ye sallayanlar, kendileri sanki yüzü yıkanmış turp.

Hiç kimse kusura bakmasın yarın Büyükşehir Belediye Başkanı sokağa çıksa, halkın arasına karışsa inanın ki onunla baş başa resim çektirmek için sıraya girenlerin hattı hesabı olmaz.

Biz Kayseri’de “Allahın suyuna da mı para verilir” deyip de, suyu parayla satanlara da şahit olduk. Ne oldu bir şey değişti mi, değişmedi.

Başka şehirde değil ilimizde 10 kişi ile konuşun en az 7-8 kişi hem Belediyeleri eleştirir, hem AK Parti’yi.

Cumhuriyet Meydanına bir sandık koyun bu 10 kişi oy kullansın oyların en az 6-7’si AK Parti lehine çıkar. Ya da Belediye Başkanları lehine…

Belediye Otobüsleri taşıma ücretlerine gelen zamlardan sonra diğer şehirlerin Belediye Otobüs  ücretlerine bir göz gezdirdim, öyle abartıldığı kadar da bir fark yok. Şunun şurasında 25 Kuruş ve 50 kuruşluk bir fark var. O da normal çünkü; KAYSERİ SANAYİ ŞEHRİ…

Aslında Kayserimize öyle 3 lira, 3.75 falan az gelir, şunu en az 5 lira yapmaları lazım. Gerçekten de birkaç eleştirinin dışında değişen hiçbir şey olmaz.

El alem hızlı trene binerken biz binmesek de olur. Kayseri’ye yatırımlardan pay verilmiş, verilmemiş önemli değil. Biz seçim zamanı sandığa gider görevimizi layıkı ile yerine getiririz. Yeter ki sandıkta yüzde 60’ın altına düşmeyelim ve yüzümüzü kara çıkarmayalım. Ortalamayı tutturup, üstüne eklememiz şart.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın miting düzenleyeceği iller arasında Kayseri’de bulunuyor. Yerel seçimlerde verdiğimiz destekten dolayı özellikle şereflendirecek.

Ben şimdiden uyarıyorum; Sakın ola meydan boş kalmasın.

Unutun hızlı tren konusunda verilen sözleri falan, aklınızın ucuna bile getirmeyin. Her zaman bardağı dolu tarafından görün. Zihninizde boşluk yaratmayın.

Emeklinin, asgari ücretlinin, işçinin, memurun, hayvancılıkla ve tarımla uğraşanların, köylü’nün  bir eli Yağ’da, bir eli Bal’da. Allah’tan belanızı mı istiyorsunuz?

Bir zamanlar hastanelerde ilaç kuyruğuna girdiğinizi, benzinliklerde günlerce benzin alabilmek için sıra beklediğinizi, hatta İstanbul’daki oluşan çöp yığınlarını unutmayın. Bir de İSKİ skandalını.

Şimdi şehirlerimiz pırıl, pırıl, bölünmüş yollarımız, köprülerimiz, havaalanlarımız, şehir hastanelerimiz say, say bitmiyor.

Ne satarsak para ediyor. O kadar çok zenginliğimiz var ki sat, sat bitmiyor.  Bakın bir hatırlatma daha…

Yabancıların bile ülkemize ilgisi her geçen gün daha da artıyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 5 yılda yabancıların aldığı konut sayısı 94 bin 393’a ulaştı. Yabancılar Türkiye’de konut satın alırken denize kıyısı olan şehirleri tercih ediyor. Son 5 yılda yabancılara İstanbul’da 29 bin 513, Antalya’da 27 bin 221, Bursa’da 5 bin 622, Aydın’da 5 bin 107 ve Yalova’da 4 bin 375 konut satılmış.

Adamlar illaki de savaşarak toprak ve mülk alacak değiller ya, parayı veriyor düdüğü çalıyorlar.

DEDİĞİM GİBİ NE BEREKETLİ ÜLKEYİZ SAT, SAT BİTMİYOR MÜBAREK.

Yazarın Diğer Yazıları