MUSTAFA AYDOĞAN

SANAYİCİ ARANIYOR

MUSTAFA AYDOĞAN

Kayseri sanayisinin mihenk taşlarından birisi, lafını evirip çevirmeden konuşan, birilerine yamanmak için söyleyenlerden asla değil, kısaca; “DOĞRUYA DOĞRU, EĞRİYE EĞRİ” diyen bir sanayicimiz.

Sanayici kimliğinin yanı sıra sporla da yıllarca iç içe olan Emniyetspor’u  başarıya ulaştırarak Erciyesspor olarak isim değişikliğine götüren bir Başkan. Erciyesspor Kayseri’de bir başarı yakalamış ise o’nun ve arkadaşlarının büyük katkısı var. Erciyesspor daha sonraki başarısız yöneticiler sayesinde kayıplara karıştı ise inanın en çok üzülenlerden birisi olmuştur. Verdikleri emekleri, çabaları birileri tarafından sokağa atıldı.Kayserispor’da yönetimlerde bulundu.

Spor’a verdiği destekle sınırlı değil yaptıkları, Organize sanayi, İncesu Organize sanayinin kuruluşunda görev aldı, yöneticilik yaptı, Sanayi Odası Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

Yeri geldi siyasette, “Ben de varım” diyerek uzak durmadı, Kayserimize hizmet için kolları sıvadı. Yıllar önce getirildiği SANAYİCİLER DERNEĞİ BAŞKANLIĞINI hala sürdürüyor.

İşte bu isim Memici KIZILKAYA…

Hangi Oda ve Dernek Başkanı bugün Kayseri ekonomisini ve sanayicinin durumunu bazı kaygılar taşıyarak iyi göstermeye çalışırsa çalışsın, 2019’un son gününde biz yine doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermeyen Memici Kızılkaya’nın paylaşımından sanayicinin durumuna bir bakalım. Noktasına, virgülüne dokunmadan yaptığı paylaşımı aynen yayımlıyorum.

“Sermayesini Bankaya yatırıp gül gibi geçinmek varken, üretim ve satış yapacağım diyerek yer kiralayıp mülk sahiplerini zengin edecek onlarca hatta yüzlerce işçi çalıştırıp verdiği maaşla her gün kendisine küfür ettirecek ve bunu sineye çekecek kazanmadığı halde vergi ödeyecek,haftada bir kaç defa maliye, ssk, belediye cevre sağlığı, çalışma müdürlüğü vs gibi burnundan kıl aldırmayan denetleyicilere sahtekar hırsız veya vatan haini olmadığını anlatmaya çalışacak.

Maliyetine sattığı malı alırken mağazayı da alıyormuş gibi kapris yapan müşteriye hala güler yüz gösterecek.

TL olarak sattığı malı USD olarak geri alacak, ödeyemediği vergi ,ssk gibi borçlarını faizle ödeyecek bu kadar çabadan sonra hala kazandığını gördüğünde yatırımını yetersiz bulup büyütmek için bankaların ve tefecilerin kucağına düştüğünde sesi çıkmayacak.

1000 tl ye iki ay önce aldığı malı 1100 tl sattığında bu günde ‘siftah ettim’ diye sevinecek, aynı malı 1400 tl ye alarak Nasrettin hocayı bile kıskandıracak bir ticaret yaparak dostlarının nazarlarını üzerine çekecek. Eve gittiğinde ertesi günkü ödemeleri nasıl ödeyeceğini düşünürken karısının ve çocuklarının istekleri karsısında hala sinirlenmeden ‘olur’ diyebilecek.

Bunca tecrübeden ders almadan hala çocuklarına iyi bir eğitim vermeye çalışarak ülkenin kurtuluşunun yine üretimde olduğunu empoze etmeye çalışarak vatana millete yararlı evlatlar yetiştirmeye çalışacak.

En büyüğünden en küçüğüne kadar herkesin devleti talan ettiği bir dönemde haksız kazancın haram olduğunu anlatmaya çalışarak dürüstlüğün, faziletlerinden söz ederken verecek örneği olmadığı için sıkıntıya düşecek.

Hiç bir sosyal güvencesi olmadığı için geleceğini kurtaramadığı anda sefalet içinde ölmekten korkmayacak yaş haddi sebebiyle iş değiştiremeyeceğinden sermayesinin son damlasına kadar savaşacak bir sanayici aranıyor.”

Alın size işin erbabından Kayseri Sanayicisinin durumu, sanayiciyi bu hale getirenlerin bu yazıyı okuyunca biraz yüzleri kızarır mı bilemem… Güle, güle 2019.

Yazarın Diğer Yazıları