MUSTAFA AYDOĞAN

SALLA, SALLA YER YERİNDEN OYNASIN

MUSTAFA AYDOĞAN

Siyasilerin birbirlerinin ardından sallaması insanın aklına Sezen Aksu şarkısını getiriyor; “Salla, salla, yer yerinden oynasın, salla…” bu kadarı yeter gerisine gerek yok.

Aslında her sene sonunda bir tören düzenlenmesi lazım ve hangi siyasetçi bir yıl içinde daha iyi sallamış ödül verilmesi lazım.

Bakın AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara’da Mahsur Yavaş’a karşı kaybettiği yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirerek CHP'ye nasıl sallamış:“Hitler’in propaganda bakanının (Paul Joseph Goebbels) ‘çok yalan söyleyin ve ısrar edin’ taktiğini tutturdular ve bunun neticesinde milletin gözünü boyayarak bazı yerlerde işbaşına geldiler. Çok şükür aramızda çok farklar var ama bazı yerlerde ne yazık ki bu taktiğe inanıldı."

Erzurum’un Palandöken ilçesinde bir otelde düzenlenen ‘Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı’nda konuşan Özhaseki’nin yaptığı açıklamayı duyan CHP İl Başkanı Ümit Özer’de boş durur mu? O da soyadı ve FETÖ üzerinden öyle bir salladı ki, Özhaseki bir daha cevap dahi veremedi. Özer; “Kişi kendinden bilirmiş işi. Yalanı essah gibi söyleyen, FETÖ kumpaslarına ‘Allah’a iman eder gibi inanan’ , soyadını Kayseri'de olmayan dağdan alan Özhaseki, Ankara yenilgisinin ardından yeni iftira ve yalanlarla yeniden siyaset sahnesine çıkmış.” dedi.

Özhaseki, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken katıldığı bir televizyon programında, "Bize Kayseri'de 'Hasekiler' derler. Adımıza kocaman Haseki Dağı var. Bizim sokağımızın köşesinde Haseki Sokağı yazar. Nüfus memurları gelirler, soyadı kanunu çıktığında onu yazarlar. Dedemin dedesi söyler bunu. Padişahlığı çağrışıyor derler. Dedemiz yazdıramayınca sinirlenir, öfkelenir. Kebapçılık yaptığı için Karakebap yazar. O günkü nüfus memurların yazmasından kaynaklanan bir şeydi. Sonra 60 ihtilane kadar babam yazdıramaz. Kayseri'nin hangi köşesine gidip sorarsanız herkes Hasekiler'i bilir" diye konuşmuştu.

Köşe yazısına “Salla” diyerek başladım ya, ben de merak ettim şöyle bir araştırdım, inanın o dağı bir türlü Türkiye haritasında bulamadım. Acaba, Erciyes ya da Ali Dağı’nın bizim bilmediğimiz eski adlarından birisi olabilir mi, böyle bir ihtimal neden olmasın?

Bu sallamalar aslında hiç olmasa, siyasilerimiz bu sallama enerjilerini Türkiye’nin sorunları üzerinde yoğunlaştırsalar daha yararlı olur.

Milletvekilleri ile seçim sonuçlarını ve bundan sonra izlenecek olan stratejiye ilişkin istişare toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü de partisinin il başkanları ile toplantı yapacak. Bu toplantılarda aslında hem vekillerden, hem de İl başkanlarından daha yapıcı bir dil kullanmalarını istese fena mı olur? Sallama yerine, daha mülayim bir üslup kullanılması siyasetimize yeni bir şekil kazandırır.

Sayın Özhaseki’nin Tv’de “Bize Kayseri’de ‘Hasekiler’ derler, adımıza kocaman haseki dağı var” demesi böbürlenmekten ve kendini büyük görmesinden başka bir şey değil. Bence bir büyük var o da; ALLAH.

Seçim bitmiş, millette geçim derdi başlamış bizim vekiller hala birbirlerini suçlama peşinde. Bırakın bu işleri de sorunlara çözüm üretin. Sizin adınıza kocaman Haseki dağı olması kimsenin umurunda değil. Ankaralı demek ki sizin söylediklerinize pek de inanmamış ki, Mansur işi yavaştan, yavaştan götürdü.

Yazarın Diğer Yazıları