MUSTAFA AYDOĞAN

PROF. GÜNDEŞ'TEN DEMİREL TAKTİĞİ

MUSTAFA AYDOĞAN

24.dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş durdu, durdu yeniden Milletvekili gösterilmeyince birden dili çözüldü.

Hem kendisinin Milletvekili olduğu dönemleri, hem de sonrasını sürekli eleştirmeye başladı. Bakıyoruz TBBM’de 78 kadın milletvekili var. Bunlardan 39’u AK Parti’den, 14’ü CHP’den, 3’er tanesi de MHP’den ve İYİ Parti’den.19 Milletvekili de HDP’den.

HDP’li Milletvekillerini saymazsak diğer 59 kadın milletvekilinin sesi Prof. Gündeş kadar çıkmıyor. “HDP’li Milletvekillerini niçin saymıyorsun?” diyenler çıkacaktır mutlaka onlar başka şeylerin peşindeler.

Pelin Gündeş’in yeniden milletvekili seçilemedikten sonra sürekli eleştiri yaptığına da hiç kimse aldanmasın. O yalnızca döneme göre eleştiri ve açıklama yapıyor. Daha geçtiğimiz gün; “Bu sabah Bakırköy’de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3.cü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin” açıklaması yapan ve tüm şimşekleri üzerine çeken eski Milletvekili Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu kullanmak için geldiği Kayseri Lisesi’nde (O zaman Milletvekili idi) ““Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yarışı birinci turda çok yüksek rekor bir oyla tamamlayacağından hiç bir kuşku duymuyoruz. Hemşerilerimize ve Kayseri’ye özellikle güveniyoruz. Ben Kayseri’den rekor bir oy oranı bekliyorum. Hemşerilerimiz bu şuur içinde hareket etsinler. Bu yarışın kazananı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu yarışın kazanını Türk Milleti ve İslam alemidir. Bu yarışın kazananı sadece Ankara, İstanbul, Kayseri değildir. BU yarışın kazananı Kosova’dır, Saraybosna’dır, Kudüs’tür. Aynı zamanda Bağdat’tır, Karabağ’dır, Kırım’dır. Recep Tayyip Erdoğan bütün İslam aleminin umududur. Bütün İslam alemi bu seçimlerin sonuçlarını bekliyor. Bu seçimin sonuçları bütün İslam ümmetini etkileyecektir. Bütün Müslümanların bu şuur içinde oylarını vermeleri büyük önem arz ediyor. Hep birlikte yeni Türkiye’ye doğru gidiyoruz.” açıklaması yapmıştı.

Hatta Erdoğan’a olan övgüyü biraz daha ileriye taşıyarak işin içine Peygamber efendimizi dahi katmıştı. “Eğer peygamber efendimiz gelip bu sahneyi görseydi hepimizle gurur duyardı diye düşünüyorum” diye ifadelerini kullanmıştı.

İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’i de seçim propagandalarına alet eden Prof.Dr. Pelin Gündeş’in yaptığı açıklamalara pek de takılmamak gerekiyor.

Daha önceki bir köşe yazımda da bahsetmiştim, o şimdi başka partilere göz kırpmakla meşgul bu yüzden de durmadan eski partisini eleştirmekle meşgul. Daha çok İYİ partiye yanaşmaya çalıştığını ise tahmin etmeyen yoktur.

Rahmetli Süleyman Demirel’in meşhur bir sözü vardı: “Dün dündür, bugün bugündür” diye, Pelin Gündeş’te şimdilerde Demirel taktiği uygulamaya çalışıyor.

Yine Milletvekili olduğu zaman Recep Tayyip Erdoğan için “Meyve veren ağaç taşlanır” diye konuşan Bakır, şimdi o ağacı kendisi taşlamaya başladı.

Aman dikkat pelin hanım, attığınız taşlar kendi başınıza düşmesin…

Pelin Gündeş’in son açıklamasını bir Tv programında değerlendiren AKP'li Mehmet Metiner de, "Bu faşist dile bak" diyerek tepki gösterdi. Bakır'ın geçmişte AKP'den vekil olmasını da eleştiren Metiner, "Peki ben soruyorum, Reis'ime de soruyorum, genel merkezime de, bu insanları kim milletvekili seçiyor" dedi. Sanki bilmiyor kimin seçtiğini. Allah, Allah…

Yazarın Diğer Yazıları