MUSTAFA AYDOĞAN

PASTIRMA DA PASTIRMA!

MUSTAFA AYDOĞAN

Siz değerli okuyucularıma 29 Eylül 2009 tarihli bir haberden kısa bir bölümü aktarmak istiyorum.

Haber şöyle: “ Pasuma Festival hakkında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, festivalin renkli geçeceğine işaret etti. Kayseri modelinin tüm ülkede örnek gösterildiğine işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, simge haline gelen pastırma, sucuk ve mantıyı tüm dünyanın tanıması gerektiğini de kaydetti. Özhaseki, "Düzenlenecek PASUMA Festivali sayesinde pastırma, sucuk ve mantının ana vatanının Kayseri olduğunu göstereceğiz" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci ise, yapılan ortak çalışmalar sayesinde Kayseri'nin her geçen gün daha da kalkınacağını belirterek, Kayseri'nin Türkiye şartlarına göre bir yıldız kenti olduğunu ifade etti. Kilci, "Kayseri'ye hem iddiasını hem itibarını iade etmek için hazırlanmakta olan 531 metrelik ve bin 314 kilogramlık dev sucuğumuz ile Gunniess rekorları denemesine hazır. 4 Ekim'de Mimarsinan Parkı'nda rekorlu Kayseri sucuğu ile de ayrıca mangal partisi düzenlenecek" diye konuştu.Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim ise, festivalin başarılı geçeğini belirterek, tüm halkı davet etti.

Macarların dünyaca ünlü ip cambazı Lazslo Simet ve ekibinin motosikletle gökyüzü şovu, Moskova Ex Sokak Tiyatrosu ateş gösterisi ve Atatürk kıyafetleri defilesinin sunulacağı festivalde, Sibel Can ve Ferhat Göçer de birer konser verecek.”

PASUMA haberde belirtildiği gibi 4 Ekim’de gerçekleştirildi. Gerçekten de Kayseri tarihi bir etkinliğe imza attı.

 Sonrasında ne oldu, sonrasında Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci’nin Şeker Operasyonu kapsamında KTO’daki tüm görevlerinden istifa etmesi ile birlikte PASUMA bir daha gerçekleştirilemedi. Kilci’den sonra kimler geldi, kimler geçti ama böylesi bir etkinliğe imza atamadılar. Bu yüzden eski Başkan Hasan Ali Kilci’yi buradan kutluyor ve kendisine bir Kayserili olarak teşekkür ediyorum. Ne kadar büyük ve değerli bir etkinliğe imza attığını geldiğimiz bu günkü noktada çok daha iyi anlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının, “Mehmet Kastamonu Pastırması Kayseri Pastırmasından daha iyi” demesi ile birlikte ne yapacağımızı şaşırdık. Elimizde Pastırma dilimleri şekilden, şekle girdik.

PASUMA devam ettirilse idi bu gün bu durumları yaşamazdık. Yarın birileri de çıkıp Kayseri Mantısını sahiplenirse kimse şaşırmasın. Biz uyurken uyanık gezen çok oluyor. Demek ki bir yerlerde koltuk işgal ederek başkanlık yapmakla olmuyor bu işler. Bu işler icraatlarla ve yapılan iyi işlerle oluyor.

Beyler bir hatırlatmada daha bulunmak istiyorum; elinize Pastırma dilimlerini alıp, alıp durmadan poz vermeyin. “Pastırmanın ana vatanı Kayseri” diyorsunuz doğrudur, ama ana vatanı Kayseri’de Pastırmayı yiyen var, yiyemeyen var. Garibanın birisinin hanımı hamile ise ve canı Pastırma çekse ne olacak. Nasıl alıp da evine götürebilecek. Yapmayın, etmeyin bu kadar da, yapacaksanız da Kayseri’ye bir hayrınız dokunsun yeniden Festivaller düzenleyin.

Hem artık asıl konumuza dönelim Kayseri’nin Pastırma’dan başka sorunları da var. Yeter artık Pastırma ile yatıp kalktığımız.

Yazarın Diğer Yazıları