MUSTAFA AYDOĞAN

ÖLEN ÖLÜR KALAN SAĞLAR BİZİMDİR

MUSTAFA AYDOĞAN

Milliyetçi Hareket Partisi 25.Dönem Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci’yi hepimiz açık sözlülüğü ile tanırız.

Hiçbir zaman lafını çekmez inandığı doğruları da açık, açık söyler. Bu açık sözlü oluşu yüzünden yıllar önce, yaptığı bir açıklaması nedeniyle Mehmet Özhaseki ile küsmüşlerdi. Küsmelerinin nedeni de, Kayseri’de ulaşım konusunda sıkıntılar yaşandığını, raylı sistemin yeraltından götürülmesi gerektiğini söylemesinden kaynaklanıyordu. Hatta, Duble yolların her sene tadilat gördüğünü, tadilatların da yandaş firmaları zengin ettiğini ileri sürmüştü.

Ekonomi konusunda da ,”Ekonomi iyiye gidiyorsa neden yağmur gibi zamlar geliyor ”diye soran Hasan Ali Kilci, şimdi de sıcağı, sıcağına yaptığı paylaşımda yine taşı gediğine koydumuş.

Kilci: “Ben yol, köprü, tünel gibi amme hizmetini bana sağlamak için seçilen hükümetin yaptığı yoldan parayla geçeceksem, neden vergi ödüyorum? Zaten o hizmetleri yapsın diye vergi ödüyorsam onları kullanmak için neden tekrar para ödüyorum? Pekiyi benim vergilerim nerede?” diye soruyor.

Daha önceki bir Televizyon programında ben de bizimle birlikte programa katılan Kayseri Milletvekillerimizden birine, “Şu kadar Duble yol yaptık” diye konuşunca, “Yaptınız ama parası olan geçiyor” diye cevap vermiştim. Bir an için soğuk Rüzgarlar esmişti Televizyonda… Sadece bu kadar değildi söylediklerim tabii ki.

Sayın Kilci her zaman olduğu gibi gerçekten de çok önemli bir konuyu daha gündeme taşıdı ve gel de hak verme.

Şimdi satılacak ve para edecek fazla bir şey kalmadığı için yükleniyoruz vergiye, her gün zam, üstüne zam. Nefes alamaz hale geldik.

Bizler bu kadar kalitesiz yaşamaya, tüm bunlara layık mıyız?

Yokluk, yoksulluk kaderimiz mi?

Her ay aldığımız maaşı “nasıl ucu ucuna yetiştiririz” diye durmadan hesap, kitap yapmak zorunda mıyız? Ne kadar hesap yaparsak yapalım evdeki hesap çarşıya bir türlü uymuyor. Milyonlarca insanımız kıt kanaat geçiniyor.

Hiçbir şeyi düşünmeyenler bu insanların vebalini üzerlerinde nasıl taşıyacaklarını da mı düşünmüyorlar?

Devlet Millete hizmet etmekle yükümlüdür, Millet güçlü olursa ancak o zaman Devlet güçlü olur. İnsan ya da her hangi bir canlıyı aç bıraktığınız zaman ne olur, ne olacak yavaş, yavaş ölür.

İşte o yüzdendir ki ‘İnsan’ı yaşat ki Devlet yaşasın’ deniyor. Biz tam tersini yapıyoruz, devleti yaşatmak için insanları kurbanlık koyun gibi görüyoruz.

Devletin her zaman Millet’e, Milletin de her zaman Devlete ihtiyacı var. Biri olmadan bir diğeri olmaz. Millet her zaman devletinin şefkatine sığınır, merhamet bekler.

Hepinizin çok iyi bildiği Dadaloğlu’na ait bir uzun havamız var; “Ölen ölür kalan sağlar bizimdir” diye.

Şimdi sesimizin duyulmamasının nedeni o mu ola ki?

“Ölen ölür kalan sağlar bizimdir” mi deniyor. Ne dersiniz?

Yazarın Diğer Yazıları