MUSTAFA AYDOĞAN

NEDİR BU REZALET?

MUSTAFA AYDOĞAN

Bir iş yaparken sonucunu düşünerek yapmak lazım. “Ben böyle uygun gördüm yaptım” derseniz bazen de yanılırsınız.

Toki demokrasi mahallesi’nde de aynen böyle oldu. Büyükşehir Belediyesi Aşağı Toki seferi yapan halk otobüslerini  iptal etti.Halk otobüsleri 8.hat TOKİ hattına bağlandı. İş böyle olunca da aşağı Toki Demokrasi mahallesi’nde vatandaşlar duraklarda saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldılar. Özellikle de sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar gelen otobüsler hep dolu geçtiği için bir türlü binme fırsatı bulamadılar.

İşe geç kalmanın verdiği tedirginlik, aynı zamanda da sinirlerin gerilmesine yol açtı. Sonunda çareyi eylem yapmakta buldular. Yolu trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalıştılar. Sanki koskoca  belediyenin hiç otobüsü yokmuş gibi iki hattı bir birine bağlarsanız olacağı bu. Belediye yetkilileri sabahları  otobüslerin durumlarından demek ki bihaberler. Demokrasi mahallesi sakinleri bırakın oturarak yolculuk yapmayı, ayakta gitmeye bile dünden razılar fakat onu da bulamıyorlar. En azından sabahları bu mahalleye halkın perişan olmaması için ek seferde mi koyamazlar. Kendi halkımızın perişan olmasından zevk mi alıyoruz, nedir bu durum. Yani bu rezalet!

Kayserimizde bir ulaşım sorununu dahi çözemiyorsak hiç hizmetten bahsetmeyelim. “Yeterli sayıda otobüsümüz yok” da diyemezsiniz.

Yoksa da alın…

Eğer ki burada ikamet eden vatandaşların her sabah sinirlerini zıplatmak hoşunuza gidiyorsa aynen devam edin.

Gelelim İnönü parkına…

İnönü parkının 2.etabındaki çimler tamamen kazındı. Yeniden su boruları döşenip üstü kapatıldı. Şimdi?

Şimdi her taraf toz, toprak.

Burada hafta içi 1-2 saat birkaç kişi gelip bir şeyler yapıyor, devamı da bir türlü gelmiyor. Aslı astarı bir hafta doğru dürüst çalışma yapılsa park baştan sona yenilenir. İnönü parkı karşısında oturan vatandaşlar hafif rüzgarda evlerine dolan tozdan dolayı rahatsız oluyorlar ama kimin umurunda?

Bir haftada, hadi bilemedin bir ayda bitirilecek olan park bu yılsonuna kadar bitirilirse millet öpüp tepesine koyacak. Çünkü burada işler kaplumbağa hızıyla devam ediyor.

Cumartesi, Pazar işlerin durduğu ve hiçbir çalışmanın yapılmadığı İnönü parkı çalışanlarına birkaç saatlik çalışma için bir de mesai yazın bari.

 Nasıl olsa “Devletin parası deniz”

Bir iş yaparken hiç kimse olmasa bile Allah’ın varlığı, her şeyi onun gördüğü unutulmaz ise bu kez işler daha sağlıklı ve hakkaniyet ölçüsünde yürür. Yoksa haram tatlı gelir, alışkanlık yapar.

ŞEHİDİMİZİ UĞURLADIK

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde devriye görevi yapan ekip otosuna uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memurumuz Taha Uluçay’ı dün binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurladık. Şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları