MUSTAFA AYDOĞAN

NE KADAR DA MERHAMETLİ !

MUSTAFA AYDOĞAN

Ülkemizde açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan 20 Milyon’a yakın insan var. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre işsiz sayısı 4,5 milyon civarında. Kısa adı EYT olan Emeklilikte yaşa takılanların sayısı ise 6 Milyon’a yakın.

Eli kanlı FETÖ hainlerinin 15 Temmuz’daki darbe girişiminde 254 vatandaşımız şehit olurken 2196 vatandaşımız da yaralanarak gazi oldu.

Bu rakamları birilerinin YİK üyesi Bülent Arınç’a hatırlatması lazım. Kahraman Mehmetçiğimizin PKKI-PYD terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede sürekli şehitlerimiz geliyor. Anlaşılan o ki Bülent Arınç’ın merhameti vatan evlatlarına gelince pek de işlemiyor, ama FETÖ hainlerine gelince nasıl oluyorsa birden kabarıyor.

Bu ülkeye felaketi yaşatanlara ve KHK’lılara karşı  “Felaketi yaşayan insanlar” diyerek acıyor, onlardan özür bile diliyor. Hatta KHK’lılar için “Bir Faciadır” ifadelerini kullanıyor.

Vay anasını be, bunlara söyleyen sıradan birisi olsa şimdiye 40 defa soruşturma geçirir, Emniyet ve Adliye kapılarında mekik dokutulurdu. Ama bu YİK üyesi Bülent Arınç olunca durum farklı oluyor.

O istediği gibi konuşur, ülkenin tek dokunulmaz ve özgür adamı. Yargıya hesap vermesi gerekirken yargıyı eleştirmekten de çekinmiyor. Tüm bu açıklamaları karşısında da MHP’li Cemal Enginyurt ve AKP’li eski Milletvekili Şamil Tayyar ile Mehmet Metiner’den tepki geliyor.

Bu kadar açık konuşan birisinin elbette güvendiği bir yerler de vardır, orasına da okuyucularım mutlaka çeşitli yorumlar getireceklerdir.

AKP’li Metiner sosyal medyada paylaştığı mesajda:  “KHK ile atılan FETÖ’cüler mazlum, onları atanlar ise zalim! Yani FETÖ ile mücadele edenler zalim! Denilen bu düpedüz! Yargılanacaksınız diyorlar bir de! Bu nasıl bir cürettir ya! Savcılar ne yapar bilmem ama biz asla susmayacağız!” diyor.

İllaki birilerinin susmaması lazım, yoksa Arınç ve buna benzer kişiler konuşmaya devam edecek.

Bu ülkede üzüleceğiniz birileri varsa Şehitlerimiz ve kınalı kuzularını kaybeden aileleri olmalı. Yine açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayanlara acımalısınız. Emeklilikte yaşa takılanlar ve iş bulamayanlara hatta 4,5 Milyon işsize karşı merhametinizi göstermeniz lazım.

İşin kıyak, paran bol, bol keseden at bakalım hangi civcivler yiyecek Sayın Arınç…

FETÖ’cülükten atılanlara pazarda limon bile sattırılmıyormuş, ama Benzinlikte pompacılık yaptırılıyormuş.

İnsan “Nasıl oluyor da Pompacılık yapabiliyorken, Limon sattırılmıyor” diyesi geliyor nasıl gelmesin ki akla, mantığa bir türlü uymuyor. Boş yere Pompacıları huzursuz edip onları da zan altında bırakmayın. Ekmek kazanmanın derdinde olan Pompacılara vatandaşlar FETÖ’cü gözüyle bakmasınlar sonra.

ABD Dışişleri Bakanlığı 2018 yılı terörle mücadele faaliyetlerinin değerlendirildiği raporda Türk hükümetinin “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” olarak nitelediği, FETÖ’nün ABD’nin terör örgütü listesinde olmadığı belirtilmiş.

Birileri içerden, birileri dışarıdan aklamaya çalışıyor. FETÖ lideri madem masum ne işi var Pensilvanya’da gelsin burada konuşsun, geriden havlamasın.

Yazarın Diğer Yazıları