MUSTAFA AYDOĞAN

NAMUSSUZ BAŞSAVCILAR KAYSERİ'DEN GİTTİLER Mİ?

MUSTAFA AYDOĞAN

AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, zaman, zaman öyle açıklamalar yapıyor ki hem şaşırıyor, hem de bir sonra yapacağı açıklamaları, “Acaba bundan sonra ne söyleyecek” diye merak ediyoruz.

FETÖ konusunda yaptığı açıklama henüz hafızalardan silinmedi…

"Hiç kimse kendini geriye çekip de ‘Bizim bunlarla merhabamız yoktu’ demesin. Ancak ne zaman ki yaptıkları açığa çıktı, bunlarla temasta olmak en büyük suç. O tarihe kadar bunlarla temasta olanlara ceza verilecekse Türkiye etrafını tel örgü ile çevireceksiniz 81 milyonu hapishaneye atacaksınız"

Bu açıklama günlerce yorumlandı ve hatta sosyal medyada “Beni o 81 Milyonun içinde sayma” diyenler de çıktı. Ben de diyorum ki Allah’a bin şükürler olsun ki o 81 Milyonun içinde sayılmayacak olanlardan birisi de benim.

Daha ortada 15 Temmuz hain darbe girişimi yokken, “Allah dostlarının dünyalıkla işi olmaz, para ve pulla hiç işleri olmaz. Bu adamın bırakın Türkiye’yi dünyanın bir çok yerinde bağlantıları okulları var. En pahalı dershaneler onun dershaneleri” diyordum.

Bizler 25 Kuruşa Gazete satabilme derdine düşerken masasının üstünde rengini belli etmek isteyenler Zaman Gazetesini eksik etmiyorlardı, abone olmak için de yarışıyorlardı.

Tel örgüleri geçelim bir defa, darbe girişiminden önce FETÖ elebaşını sevmeyen Milyonlarca AK Partili vardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve hatta rahmetli CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in yaptıkları açıklamaları herkes hatırlar. Her ikisinin yaptığı açıklamalara kimlerin tepki gösterdiğini, o zaman açıklama yaparak eleştirenleri hala arama motoruna girip bakıldığında açıkça görürsünüz.

AK Partililerin büyük bir bölümünü, MHP’lilerin neredeyse tamamına yakınını, CHP’lilerin yine büyük bölümünü de bu 81 Milyonun içine dahil etmek haksızlıkların en büyüğü olur. Bu açıklamayla FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan başta kendi partililerine karşı yapılmış en büyük haksızlık olmaz mı?

Şimdi gelelim AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında yaptığı açıklamaya;

“FETÖ operasyonlarında yakalanarak tutuklananlara ‘Haseki’nin adını verin sizi şimdi bırakacağız’ diyen namussuz Başsavcılar var”

Sayın Özhaseki bu tutuklananlardan hangisi ile görüşerek bu bilgileri almış. Cezaevine ziyarete gitse tüm basının haberi olurdu. Demek ki böyle bir durum yaşanmışsa kendisine birileri haber getirmiş.

Özhaseki’nin,  “ O namussuz Başsavcılar” dediği kimler ve haklarında dava açmış mı, açmadı ise niçin açma gereği duymamış? Normalinde açması da gerekmez miydi?

Bir de o Başsavcılar hala duruyor mu, yoksa başka yerlere mi gönderildiler, akıbetleri ne oldu, nasıl bir işleme tabi tutuldular?

Bu sorular herkesin aklına gelir, herkes de merak ediyordur.

Kayserispor’un bir çıkmazın içine sürüklenmesinin ardından kapalı kale taraftarlarının MHP Kayseri Milletvekili lehinde tezahürat yapmaları Sayın Özhaseki’nin çok zoruna gitmiş ola ki, taraftarları bile değiştirmeye kalktı.

Birileri Kayserispor’u bu durumlara getirirken, Özhaseki,  Baki Ersoy’u göreve davet ederek yönetim oluşturmasını istedi. Kayserispor’un iyi gününde kimseyi yanaştırmayacaklar, kötü gününde düzeltmesi için başkaları davet edilecek. Doğru ise,” Ortada hesap yok, kitap yok” deniyor böyle mi devredeceksiniz Kayserispor’u. OLUR YA YERLERSE!

Onu da geçelim son olarak yaptığı bir açıklama var o açıklamasında da, “Kayseri’nin başına bela olan kötülüklerle savaştık. O günleri görenler çok iyi hatırlayacaklardır, alt yapının olmadığı mafyaların ortalığı sardığı, herkesin başına bela olduğu, parkların bile işgal edilmiş olduğu bir şehirden bu günlere gelip, Türkiye’de örnek bir şehir olarak gösterilmek kolay değil”

Vatandaşın biri bu açıklamanın ardından sosyal medyada, “O mafya dediğiniz kişiler zengin oldular” diye yorum yapmış.

Yine de sayın Özhaseki’den Allah razı olsun parkları bile işgalden temizletmiş, kötülüklerle savaşmış. Şimdi sağa, sola bakıyoruz mafya göremiyoruz, demek ki temizletilmiş. TÜM BUNLARDAN BAŞKENTLİLERİN HABERİ OLMAMIŞ Kİ BAŞKAN SEÇMEDİLER, KEŞKE HABERLERİ OLSAYDI… Çok şey kaçırdılar çok.

Yazarın Diğer Yazıları