MUSTAFA AYDOĞAN

MHP'Lİ GENÇ MİLLETVEKİLLERİ

MUSTAFA AYDOĞAN

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner geçtiğimiz yıl Ekim ayı başında bir Televizyon kanalında yaptığı açıklamalarla tüm dikkatleri üzerine çekmiş, hatta tüm Türkiye’nin dikkatini de Kayseri’nin üstüne çekmişti.

Metiner konuşmasında ,” “Kayseri Türkiye'nin Pensilvanyası'dır. Orada ne oluyor bitiyor hepsini biliyorum. Kayseri'de eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular döneminde FETÖ ile çok ciddi mücadele verildi. FETÖ ile mücadele öyle her babayiğidin harcı değildir. Bunu Kulular müdürüm yürekten ve her şeyi göze alarak vatan için millet için yaptı. AKP içinde de hâlâ kripto FETÖ'cülerin olduğu inancı taşıyorum , bu FETÖ'cüler ahtapot gibi buradan kolunu kesiyorsunuz öbür taraftan bir başka oluşumun içine girip oradan partiye sızabiliyorlar. Ama yılmadan bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. AK Parti'de bildiğimiz kadarıyla FETÖ'cüleri temizledik ama kriptolar için aynı şeyi söyleyemeyiz, kimse söyleyemez.” İfadelerine yer vermişti.

Mehmet Metiner’in bu açıklamasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Metiner'in, "Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır" sözlerini hadsizlik olarak yorumlamış ve, 

“Kayseri'ye zarar vermek kimsenin hakkı da haddi de değil, Kayseri ticaret ve sanayinin merkezi. Ay Yıldızlı Türk Bayrağına, vatanına, milletine, devletine, inancına, tarihine, kültürüne bağlı insanların olduğu Anadolu'nun güzide şehri. Bu tür açıklamaları ciddiye de almayız, üzerimize de almayız. Dışarıdan gelip ahkam keserek bu şehri sıkıntıya sokacak sözleri sarf etmeye hiç kimsenin hakkı da yok, haddi de değil. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi FETÖ terör örgütü Kayseri'mizin hayırseverliğini, iyi niyetini istismar etmek suretiyle bazı çalışmalarda bulunmuş olabilir. Devletimizin gücü yamuk ve yanlış olanları temizlemeye ve onları yargıya teslim etmeye yeter. Nitekim öyle olmuştur. Yanlış yapanlarla ilgili her türlü uygulamalar yapılmıştır. Hal böyle iken Kayseri'nin ticaretini, sanayisini ve burada yatırım yapanların yatırımını gölgeleyecek açıklamalar yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu tür açıklamalara pirim vermek de kimseye bir şey kazandırmaz. Hep beraber bu şehrimize sahip çıkacağız. Biz şehrimizi seviyoruz. Şehrimizin, insanımızın, Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin sevdalısıyız" açıklaması yapmıştı.

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’da, Metiner ile görüştüğünü ,” Kayseri bunları hak eden bir şehir değil asla. Kimse Kayseri’yi bu şekilde zan altında bırakacak açıklamalar yapamaz. Bu şehirde 1 milyon 400 bin kişi yaşıyor ve siz kalkıp bunları kapsayan bir genelleme ile şehri zan altında bırakamazsınız” dediğini aktarmıştı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da bu güne kadar yapılan en kötü konuşma olduğundan bahsetmişti

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner’e bazı sivil toplum kuruluşları ve başka partililerden de sesler yükselmişti.

Eleştiri kervanına katılanlardan bir diğeri de AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel olmuş ve kötü sözün sahibine ait olduğunu söylemişti.

Metiner’in o konuşmasının üzerinden neredeyse 4 aya yakın bir zaman geçti. Bu kez eski yarayı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kaşıdı. Katıldığı bir Televizyon programında, ““Kayseri’yi Pensilvanya gibi gösteren Mehmet Metiner haddini aşmıştır. İki tane bozuntu adam var onlardan bilgi alıyor. Her devirde fitne sokmaya çalışan ifrira eden adamlarla sen düşüp kalkamazsın. Kayseri’ye çamur atmak senin haddine değil” diye konuştu.

Elitaş’a  Metiner’den cevap gecikmedi, ““Asıl sen haddini aşıyorsun Elitaş efendi! Sen Pensilvanya metaforu üzerinden yaptığım analizi ya anlayacak kapasitede değilsin ya da başka kuyruk acın var senin! Kiminle düşüp kalktığına asıl sen dikkat et! Halktaki karşılığın belli! Her tarafından fitne fücur akıyor!” diyerek karşılık verdi.

NE OLACAK ŞİMDİ?

Aklıma bunları yazınca bir Temel fıkrası geldi ama buradan yazmak adab-ı muaşeret’e uygun olmaz. Unutmadan Sayın Elitaş, MHP Milletvekillerine de yaptığı açıklamada öğüt vermeyi unutmamış; “Biz hep Cumhur ittifakı olarak konuşuyoruz, ‘Ben değil biz yaptık’ diyoruz. MHP’li genç vekil arkadaşlarımız da buna dikkat etmeli ben değil biz diyebilmeliler” demiş.

Bence MHP’li Genç Milletvekilleri ne söyleyeceklerini, nasıl konuşacaklarını gayet iyi biliyorlar, kimsenin de aklına ihtiyaçları yok. Cumhur ittifakı nedeniyle başta Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi, Kocasinan ve Talas’a kaç tane ülkücü genci işe aldınız. Rakamı rica edelim.

Sayın Elitaş sen Metiner’e cevap vermeye devam et, sana ;”KİMİNLE DÜŞÜP KALKTIĞINA DİKKAT ET” diyor. NE DERSİN?

Yazarın Diğer Yazıları