MUSTAFA AYDOĞAN

KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞÜRMEYELİM!

MUSTAFA AYDOĞAN

Geçtiğimiz ayın 25’inde İYİ Partililer tarafından Cumhuriyet meydanında kurulan üye kayıt standına bir saldırı gerçekleşmişti.

Saldırının ardından hem MHP Milletvekili Baki Ersoy, hem de İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş peş, peşe açıklamalarda bulunmuşlardı.

Baki Ersoy o zamanki açıklamasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamasına da tepki göstererek, “Başbuğumuzun 102. Doğum Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri Ülkü Ocaklarımızın Sergi Programı yaptığı alana sırf Ülküdaşlarımızı provoke etmek amacıyla dümenden stand kurdurmak namertliğin en büyüğüdür. Meral Akşener Burası Kayseri burada oyun bozulur "demişti.

Dursun Ataş’da,” 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeni ile broşür dağıtan kadınlara ve standımıza, yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Partimizce ivedi şekilde hukuki süreç başlatılacaktır. Saldırganların bir an önce hukuk karşısına çıkarılması için de buradan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığını ve Emniyet Müdürlüğünü göreve çağırıyorum.

Bu tür saldırıların hiç kimseye bir faydası yoktur ve olmayacaktır.

Belirtmek isterim ki; bu saldırılar cesurlar hareketi olan İYİ Parti’nin yükselişini durduramayacaktır. Milletimizin, partimize her gün artarak devam eden teveccühü ve ilgisine tahammül edemeyenler, bilmelidir ki bu saldırılarla iktidar yürüyüşümüzü engelleyemeyecektir" açıklamasını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Kayserimizde iki parti arasında yaşanan gerginlik keşke hiç yaşanmamış olsaydı. İki partinin de neredeyse yöneticilerinden tutun da üyelerine kadar bir çoğunu tanırım.

Bir zamanlar el, ele, kol, kola aynı yolda yürüyen dava adamlarının gelinen süreçte birbirlerine karşı  bu şekilde davranmaları inanın her iki partinin de gönül verenlerini üzüyordur.

Standa saldırı olayı ile birlikte hukuki süreç başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile İ.E.M gözaltına alınarak Kocasinan İlçesinde bulunan Reşat Vural Polis Merkezi amirliğine götürüldü.

Bundan haberi olan yaklaşık 200 kişilik grup karakol önünde toplandılar. Sloganlar atıldı ve yaklaşık 1,5 saat sonra da dağıldılar.

Tüm bunlara gerek var mı? Yok.

Bu durum her iki partinin de yararına değil aksine zarar verir. Başkalarının ekmeğine de yağ sürer. Hem Milletvekillerinin, hem de yöneticilerin daha dikkatli açıklamalarda bulunması ve iki partinin birbirlerine düşmelerinin önüne geçmeleri lazım. Hatırlarsınız, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’da partiden ayrılıp BBP’yi kurdunda çeşitli tepkilerle karşılaşmıştı. Şimdi hangi ülkücü Ankara’ya gittiği zaman mezarını ziyaret edip ruhuna Fatiha okumuyor?

Belki de öyle bir zaman gelecek ki, şimdi birbirleri ile kötü olan bu iki güzide partimiz bir araya gelip ülke meseleleri konusunda birlikte hareket edeceklerdir. Amaçları nereden bakarsanız bakın aynı. Kardeşi, kardeşe düşürmeyelim, iç ve dış mihraklara fırsat vermeyelim. İyi ve mutlu hafta sonu dileklerimle…

Yazarın Diğer Yazıları