MUSTAFA AYDOĞAN

İYİ PARTİ'DE SEÇİM SÜRECİ

MUSTAFA AYDOĞAN

İyi Parti’de kongre süreci devam ediyor,

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 19 Nisan’da il kongresi yapılacak. Kocasinan İlçe Başkanlığı için mevcut Başkan Yurdaer Şahin yeniden aday olduğunu açıklarken henüz karşısına başka aday çıkmadı.

Aslında beni arayan ve aday olacağını açıklayan biri isim vardı ancak, daha sonra genel merkezle yapacağı görüşmenin ardından aday olup olmayacağına o zaman karar vereceğini söyledi.

Bu ismi buradan şimdi yazmam etik olmaz ve güvenini de sarsmak istemem…

Diğer taraftan Melikgazi İlçe teşkilatında ise başkanlık görevini 1,5 yıldan beri sürdüren Emekli Subay Erdal Dağ’ın yeniden aday olmasının ardından Emekli Astsubay Alkan Okuyucu’da aday olduğunu resmen duyurdu.

Her ne kadar Kocasinan İlçesi önemli ise, Melikgazi İlçesi’nin önemi daha da büyük, niçin önemli olduğu konusuna da değineceğim.

İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt “Tamam” değil, “Devam” dedi.

Süleyman Bozkurt’un karşısına ise Teşkilat Başkanı ve emekli Albay  Sebati Ataman çıktı. Ataman’da İyi Parti İl teşkilatında yaptığı basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

Yanında da herkesin yakından tanıdığı isim Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı vardı.

Ataman, İl Başkanı Süleyman Bozkurt ile sorunlarının olmadığına özellikle belirterek, “Demokratik bir yarış olacak, iyilere yakışır bir yarış olacak. Bizler iyi ve cesur insanlarız. Bizim diğer arkadaşlarımız Süleyman başkanımız biliyorsunuz benim arkadaşım bu arkadaşlığımızın devamı hep olacak. Birlikte fikir alıp vereceğiz ve demokratik bir yarış olacak. Kim kazanırsa diğeri onun yanında kayıtsız şartsız olacak” diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 1 Nisan kongresinin ardından 55 Bin kilometre yol yaptıklarını da vurgulayarak, “İyi olmak demek varımızı yoğumuzu ortaya koymak demektir, biz varımızı yoğumuzu iyi olmak için ortaya koyacağız. Gün tükenecek biz tükenmeyeceğiz, yol tükenecek biz tükenmeyeceğiz, söz tükenecek biz tükenmeyeceğiz. Hep beraber iyi olacağız. Kayseri’de İyi Parti’yi iktidara getirene kadar uyku bize haram olacak. Koşacağız yorulmayacağız, siyaseti yeni öğreniyoruz insanlara dokunacağız. Bugünlerin değerini bileceğiz. Hepimiz ateşten gömlek giyiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Hem mevcut İl Başkanı Süleyman Bozkurt hem de Sebati Ataman iyi partinin Kayseri’de yükselmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Bazı yanlışlar olmuştur belki ama her yerde olan olağan şeylerden geçmişi pek deşelemeye gerek de yok.

Şimdi gelelim Melikgazi’nin önemine;

Melikgazi İlçesinde 234 İl delegesi bulunuyor, yani Melikgazi’yi kazanan büyük ölçüde İl Kongresini de kazanır.

İkinci önemli olan Bozkurt ve Ataman’ın yapacakları listeler de büyük rol oynayacak, delegeler listeler doğrultusunda oy kullanacaklar. İyi partide yapılan bir değişiklikle artık Belediye Meclis üyeleri de İl yönetiminde görev alabilecekler. Hangi Meclis üyesinin hangi listede yer alacağı çok büyük önem arz ediyor.

ATAŞ ADİL DAVRANIYOR

İyi Partiden Kayseri Milletvekili olan ve hemen, hemen herkes tarafından sevilen sayılan Dursun Ataş, her iki adaya karşı da aynı mesafede duruyor. Aslında doğru olanı yapıyor,  işte tecrübe ve birikim burada ön plana çıkıyor. Kısaca oldukça etik davranıyor…

CHP seçimlerinde hatırlarsanız Milletvekili Çetin Arık taraflı davrandığı gerekçesiyle kendi partilileri tarafından yoğun şekilde eleştirilmişti.

Sonuçta Bozkurt veya Ataman kim kazanırsa kazansın kazanan İYİ Parti olacak, şimdiden hayırlı olsun.

Yazarın Diğer Yazıları