MUSTAFA AYDOĞAN

HEP AYNI TERANE

MUSTAFA AYDOĞAN

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş emekliye ayrıldı. Veda ziyaretlerini de halen sürdürüyor. Görev yaptığı süre içerisinde elinden geleni yapmaya çalıştı. Hizmetlerinden dolayı öncelikle kendisine teşekkür ediyorum.

Bu günlerde Kayseri’de turizmin canlandırılması ve gelen turist sayısını artırmaya yönelik çalışmaların yapılacağını her zaman olduğu yine sık,sık duymaya  başladık.

Kayseri Turizmine kazandırılması için bu günlerde üzerinde durulan yerler Kuruköprü,Koramaz vadisi,Turan mektebi,Kiçikapı konağı,Germir,Tavlusun ve Ağırnas bölgeleri.

Bir diğerleri de Doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Yahyalı Kapuzbaşı şelaleleri ve Yeşilhisar’da bulunan Soğanlı köyü ile kaya kiliseleri.

Bilindiği gibi halen kazı çalışmalarının yapıldığı Kaniş Karum Antik kenti ve Kültepe Ören yeri de bulunuyor.

Bu kadar kültür ve tarihi dokuya sahip Kayseri’mizde hemen, hemen her yıl aynı teranelerden bahsedilir ama Turizme de bir türlü kazandıramayız.

Anlaşılan o ki sadece basına açıklama yapmakla Kayseri’de turizm canlanmıyor. Canlanması için yeterli çalışma, yeterli tanıtım yapılmıyor.

Tarihi dokularımızın haricinde bir de Allah’ın Kayserimize büyük bir lütuf’u var ki o da Erciyes. Yılın 12 ayı kayak yapılacaktı burada sözde…

Bir yıl içerisinde Kayseri’ye gelen Turist sayısı 46 bin civarında. Bu Turistlerin neredeyse tamamına yakını da günübirlik gelip giden turistler. Konaklayan ve ilimize belirli bir miktar gelir bırakan turist sayısı parmakla sayılacak kadar az.

Demek ki Kayserimizin tanıtımı ve reklamı yeterince yapılmıyor. Gerek İl Kültür Müdürlüğümüz, gerek valiliğimiz, gerekse belediyeler geniş kapsamlı bir tanıtım broşürü hazırlayıp dünyanın önemli turizm firmalarına gönderebilirler. Bu benim fikrim.

Bırakalım Kayseri’yi Türkiye’ye gelen turist sayısı bile 46 milyon civarında. Fransa’nın Paris’te bulunan Eyfel Kulesini bile her yıl 50 milyon turist ziyaret ediyor.

VERMEDEN ALMAK ALLAH’A MAHSUS

“Vermeden almak Allah’a mahsus” ama bizde vermeden almak adet oldu. Temmuz ayında emekli ve memurlara yapılacak maaş zamları daha verilmeden fazlası ile alındı.

23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminin ardından zamlar da peş, peşe gelmeye başladı. Çay ve Şeker zammını Benzin ve Elektrik zamları izledi. Sanki CHP’ye kaptırılan Büyükşehir Belediyesi’nin acısını çıkarır gibi bir durum oldu.

Aslında bu zamları geri alsalar,emekliye verecekleri tahmini yüzde 5’lik maaş artışını da yapmasalar daha iyi.

Dedik ya vermeden aldılar. Hem de kaşıkla vereceklerini Kepçe ile aldılar. Artık iktidar inandırıcılığını yitirdi.

Yazarın Diğer Yazıları